Η Τσαρουχά και όχι ο Καμμένος κατέθεσε την αίτηση αντισυνταγματικότητας -Απορρίφθηκε από όλους - iefimerida.gr

Η Τσαρουχά και όχι ο Καμμένος κατέθεσε την αίτηση αντισυνταγματικότητας -Απορρίφθηκε από όλους

Δημήτρης Τάκης

Ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να μην είναι αυτός που θα αναπτύξει την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατάθεσαν οι ΑΝΕΛ προκειμένου η συμφωνία να ψηφιστεί με 180 βουλευτές και όχι με απλή πλειοψηφία.

Αντίθετα με ό,τι έκανε στην συμφωνία των Πρεσπών, όπου ήταν εκείνος που σε υψηλούς τόνους ζήτησε να ψηφιστεί η συμφωνία με 180 ψήφους, σήμερα, την ένσταση αντισυνταγματικότητας, ανέπτυξε η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι ο κ. Καμμένος κρατά όλα τα πυρά του για την απογευματινή ομιλία του ως αρχηγός των ΑΝΕΛ. Άλλωστε, εκεί έχει προαναγγείλει μέσω Twitter ότι θα διαγράψει τον κ Παπαχριστόπουλο και εμμέσως ότι θα επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό, ζητώντας να είναι στη αίθουσα κατά την ομιλία του.

Πάντως η ένσταση αντισυνταγματικότητας που διατύπωσαν οι ΑΝΕΛ απερρίφθη από την κυβέρνηση και από τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και χθες στην επιτροπή της Βουλής.

«Δεν υπάρχει από μέρους της Ελλάδας καμιά εκχώρηση εξουσίας και αρμοδιοτήτων . Αν υπάρχει από κάποιον που είναι από το κράτος που αιτείται την ένταξη του σε διεθνή μηχανισμό. Όσον αφορά την Ελλάδα ότι εκχωρήθηκε εκχωρήθηκε όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στο νατο. Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε από τη Βουλή την απόρριψη της συγκεκριμένης ένστασης αντισυνταγματικότητας», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής.

«Οι ΑΝΕΛ είχαν την ευκαιρία να σταματήσουν αυτή την ιστορία με ψήφιση της πρότασης μομφής τον περασμένο Ιούνιο. Το απέφυγαν και τώρα προσπαθούν με διάφορους τρόπους να επανέλθουν στην κεντρική συζήτησης. Θα ήθελα να πω κατι για το σκεπτικό της πρότασης το οποίο λέει ότι της ουσίας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί την συνδρομή του ΝΑΤΟ προκειμένου να αποκρούσει αν χρειαστεί τα Σκόπια και αυτό το λέει αρχηγός κόμματος που έχει διατελέσει και υπουργός άμυνας. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδια


Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε ως εξής: «Με τον ίδιο τρόπο ψηφίσαμε τις εντάξεις και άλλων χωρών στο ΝΑΤΟ τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει κανένας λόγος τώρα να αλλάξουμε κάτι.Πρέπει από εδώ και πέρα τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε νομικό επίπεδο γιατί το νομικό επίπεδο είναι καθαρό».

Τελικα η πρόταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ