Γεννηματά: Η ελληνική Αριστερά να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Γάλλοι τον Ολάντ - iefimerida.gr

Γεννηματά: Η ελληνική Αριστερά να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Γάλλοι τον Ολάντ

Γεννηματά: Η ελληνική Αριστερά να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάλεσμα στην ελληνική Αριστερά να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο που ακολουθεί συνδιαμορφώνοντας την πολιτική πρόταση των σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, απηύθυνε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Συνδιαμορφώνουμε την πολιτική πρόταση των σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης και καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις της ελληνικής αριστεράς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής αριστεράς και να στηρίξουν αυτόν τον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά, αφού πρώτα χαιρέτισε τις δηλώσεις του σοσιαλιστή υποψηφίου των προεδρικών γαλλικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, τον κάλεσε «να επιβεβαιώσει, στην πράξη, με καθαρό τρόπο, την ευρωπαϊκή παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς».

«Καλουμε τον Αλέξη Τσίπρα να μας εξηγήσει πως οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς, ταυτίζονται πλέον σε πολλά σημεία με θέσεις του κ. Καμμένου, καλούμε τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αναλογιστούν αν ο δρόμος που οδηγεί μπροστά, τίθεται έξω από την Ευρώπη, με μοντέλα που ξεπεράστηκαν από την ιστορία», συνέχισε η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους, απλά και ξεκάθαρα, όπως το κάνει η γαλλική αριστερά».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «το μονόχρωμο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται εδώ και καιρό η Ευρώπη, μπορεί τώρα να αλλάξει, όχι από τον κ. Σαμαρά, αλλά από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε καν να μιλήσει στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απλώς χαμήλωσε τα μάτια μπροστά στην κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ