Επιμένει στο «Μακεδονία» ο Ιβάνοφ -Πανηγυρίζει για το ΝΑΤΟ, καταδικάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών - iefimerida.gr

Επιμένει στο «Μακεδονία» ο Ιβάνοφ -Πανηγυρίζει για το ΝΑΤΟ, καταδικάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ/ Φωτογραφία: AP- Boris Grdanoski
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ «πανηγύρισε» μεν για την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αλλά καταδίκασε για μία ακόμη φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, με βάση την οποία έγινε το συγκεκριμένο βήμα.

Αν και η Συμμαχία υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης με τη Βόρεια Μακεδονία, ο πρόεδρος της χώρας επιμένει στο «Μακεδονία», στην ανακοίνωσή του, στην οποία υπογραμμίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έβλαψε μόνιμα τα «μακεδονικά» εθνικά συμφέροντα. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Γκιόργκι Ιβάνοφ πάντα ήταν υπέρ της των στρατηγικών στόχων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ καλωσορίζει την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της γειτονικής χώρας.

«Ο Μακεδόνας πρόεδρος πιστεύει ότι, δυστυχώς, παραμένει γεγονός ότι της υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε μια συμφωνία για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η οποία έβλαψε μόνιμα τα μακεδονικά εθνικά συμφέροντα. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας άξιζε να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, έχοντας υπόψη ότι τα στάνταρντ για την αμυντική και στρατιωτική ετοιμότητα του στρατού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν εκπληρωθεί εδώ και καιρό, ως αποτέλεσμα της συνεισφοράς όλων των κυβερνήσεων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση του Ιβάνοφ.

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. «Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη δεν σταματούν πλέον. Οι μελλοντικές γενιές θα ζήσουν καλύτερα, σε μια χώρα και μια περιοχή που ακτινοβολεί ελπίδα», έγραψε στο Twitter

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ