Ενταση στο ΥΠΟΙΚ: Συνδικαλιστές προσπάθησαν να κάνουν ντου [βίντεο] - iefimerida.gr

Ενταση στο ΥΠΟΙΚ: Συνδικαλιστές προσπάθησαν να κάνουν ντου [βίντεο]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Σε απόπειρα εισβολής στο υπουργείο προχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να παραβιάσουν τα ρολά του κτιρίου.

Ωστόσο κάποιοι κατάφεραν να μπουν στην είσοδο με αποτέλεσμα στις στιγμές έντασης που ακολούθησαν να σπάσουν την γυάλινη πόρτα του υπουργείου Οικονομικών.

Συνδικαλιστές επιχείρησαν να εισβάλουν στο ΥΠΟΙΚ

Μετά την ένταση που επικράτησε η ηγεσία του υπουργείου δέχθηκε να συναντήσει τους συγκεντρωθέντες, ωστόσο, λίγο μετά τους είπε ξανά όχι. Οι συνδικαλιστές αποχωρούν τώρα από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνοντας ωστόσο ότι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τα αιτήματα τους να γίνουν αποδεκτά από την κυβέρνηση.

Στο σημείο επικράτησε ένταση
Η σπασμένη γυάλινη πόρτα

Νωρίτερα, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία - μέλη της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης - μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα πλαίσια της στάσης εργασίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αίτημα, ωστόσο, που δεν έγινε δεκτό.

«Η ΑΔΕΔΥ είναι σήμερα εδώ διαμαρτυρόμενη για την περικοπή των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων. Ζητήσαμε επανειλημμένως με εγγραφες προειδοποιήσεις συνάντηση με τον κύριο Τσακαλώτο, έτσι ώστε να θέσουμε το θέμα των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων στο δημόσιο, καθώς και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Δυστυχώς ο κ. Τσακαλώτος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας παρόλο που είχε αναλάβει δέσμευση ότι θα συναντηθούμε εδώ και 3 μήνες. Αντ' αυτου με πήρε χθες ο διευθυντής του γραφείου του και μου είπε ότι δεν θα γίνει η συνάντηση με τον υπουργό γιατί δεν κρίνει απαραίτητο τη συνάντηση για το θέμα των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων γιατί η αρμόδια επιτροπή δεν έχει τελειώσει το έργο της και θα δώσουν εξάμηνη παράταση για τον Σεπτέμβριο, για το νέο καθεστώς των βαρέων κι ανθυγιεινών. Αυτό εμάς μας λέει ότι επειδή η κυβέρνηση θα κάνει σίγουρα περικοπές στα βαρέα κι ανθυγιεινά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων για να μην πληρώσει πολιτικό κόστος ενόψει των εθνικών εκλογών ή του Μαΐου ή του φθινοπώρου αναγκαστικά ανέβαλε τη νέα απόφαση για τα βαρέα κι ανθυγιεινά επιδόματα. Ακόμα για το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού είπε ότι δεν υπάρχει επίσης θέμα συνάντησης λόγω του ότι εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ. Για εμάς δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αρκεί η κυβέρνηση να έδινε μια πολιτική λύση, να έδινε τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο οπότε δεν υπήρχε και θέμα απόφασης του ΣτΕ. Ανταυτου ο κ. Παπακωνσταντίνου έκλεισε εντελώς το θέμα της συνάντησης με τον κ. Τσακαλώτο για εμάς αυτό είναι αιτία συνέχισης του αγώνα. Θα κάνουμε κι άλλες προσπάθειες να τον συναντήσουμε αν όμως δεν δεχτεί έστω και την ύστατη στιγμή να μας ξαναδεί για εμάς ο αγώνας θα συνεχιστεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΕΔΗΝ Υπουργείο Οικονομικών ντου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ