Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΥΠΟΙΚ -Αρνήθηκε να τους δει ο Τσακαλώτος [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΥΠΟΙΚ -Αρνήθηκε να τους δει ο Τσακαλώτος [εικόνες]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΟΙΚ -Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά συνάντηση με Τσακαλώτο
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία - μέλη της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης - μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα πλαίσια της στάσης εργασίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνεται ότι «τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και η κυβέρνηση σιωπά. Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, στο μισθό του Μαρτίου θα περικοπεί». Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αίτημα, ωστόσο, που δεν έγινε δεκτό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία - μέλη της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης - μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Η ΑΔΕΔΥ είναι σήμερα εδώ διαμαρτυρόμενη για την περικοπή των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων. Ζητήσαμε επανειλημμένως με εγγραφες προειδοποιήσεις συνάντηση με τον κύριο Τσακαλώτο, έτσι ώστε να θέσουμε το θέμα των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων στο δημόσιο, καθώς και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Δυστυχώς ο κ. Τσακαλώτος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας παρόλο που είχε αναλάβει δέσμευση ότι θα συναντηθούμε εδώ και 3 μήνες. Αντ' αυτου με πήρε χθες ο διευθυντής του γραφείου του και μου είπε ότι δεν θα γίνει η συνάντηση με τον υπουργό γιατί δεν κρίνει απαραίτητο τη συνάντηση για το θέμα των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων γιατί η αρμόδια επιτροπή δεν έχει τελειώσει το έργο της και θα δώσουν εξάμηνη παράταση για τον Σεπτέμβριο, για το νέο καθεστώς των βαρέων κι ανθυγιεινών. Αυτό εμάς μας λέει ότι επειδή η κυβέρνηση θα κάνει σίγουρα περικοπές στα βαρέα κι ανθυγιεινά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων για να μην πληρώσει πολιτικό κόστος ενόψει των εθνικών εκλογών ή του Μαΐου ή του φθινοπώρου αναγκαστικά ανέβαλε τη νέα απόφαση για τα βαρέα κι ανθυγιεινά επιδόματα. Ακόμα για το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού είπε ότι δεν υπάρχει επίσης θέμα συνάντησης λόγω του ότι εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ. Για εμάς δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αρκεί η κυβέρνηση να έδινε μια πολιτική λύση, να έδινε τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο οπότε δεν υπήρχε και θέμα απόφασης του ΣτΕ. Ανταυτου ο κ. Παπακωνσταντίνου έκλεισε εντελώς το θέμα της συνάντησης με τον κ. Τσακαλώτο για εμάς αυτό είναι αιτία συνέχισης του αγώνα. Θα κάνουμε κι άλλες προσπάθειες να τον συναντήσουμε αν όμως δεν δεχτεί έστω και την ύστατη στιγμή να μας ξαναδεί για εμάς ο αγώνας θα συνεχιστεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας.

Αναλυτικά, με την κινητοποίησή της, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί: Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος, καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο, καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα, επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί, επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου, πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο Τομέα.

Η συγκέντρωση στα πλαίσια της στάσης εργασίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος
Οι συγκεντρωθέντες αναρτούν πανό με συνθήματα κατά της κυβέρνησης
Με πανό και συνθήματα οι διαδηλωτές
Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση
Οχι στο «τσεκούρι» στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας
«Μόνιμη και σταθερή δουλειά καμία απόλυση», ένα από τα συνθήματα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υπουργείο Οικονομικών ΠΟΕΔΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ