40 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας [εικόνες] - iefimerida.gr

40 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας [εικόνες]

Αμερική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχοντας δει αμέτρητες χολιγουντιανές ταινίες, μπορεί να φανταζόμαστε την Αμερική σαν την γη της Επαγγελίας με παχυλούς μισθούς, πολυτελή ζωή και «κόκκινα χαλιά» αλλά, όπως φαίνεται... τα φαινόμενα απατούν.

Οι φτωχοί Αμερικανοί ζουν σε σπίτια υπό κατάρρευση, χωρίς ηλεκτρικό και νερό, κάνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις με... άλογα αφού δεν μπορούν να πάρουν αυτοκίνητο, και -αν είναι τυχεροί- δουλεύουν για οκτώ δολάρια την ώρα αλλά δεν γκρινιάζουν ούτε λεπτό.

Οι πόλεις ανάμεσα στα Απαλάχια όρη και στο ανατολικό Κεντάκι αποκαλύπτουν μια άλλη εικόνα της Αμερικής, σαν από άλλη εποχή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής που έγινε το 2010, σχεδόν οι μισοί κάτοικοι στις κωμοπόλεις τις Βόρειας Αμερικής ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, αφού κατέχουν το χαμηλότερο μέσο εισόδημα της χώρας.

Δουλειές πια δεν υπάρχουν, και αυτό είναι η αιτία για να στερούνται 4.700 κάτοικοι της περιοχής ακόμη και τα βασικά, που θεωρούνται πολυτέλεια. Αυτό όμως δεν τους στέρησε την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά τους. Δεν έχουν σαν προτεραιότητά τους το χρήμα αλλά την αλληλεξάρτηση και αλληλοβοήθεια, στον αγώνα τους για επιβίωση ζουν σαν μια μεγάλη «οικογένεια» που στηρίζει ο ένας τον άλλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ