Οργή Μαδούρο κατά Ευρωπαίων που αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό: Σάντσεθ θα βάψεις τα χέρια σου με αίμα - iefimerida.gr

Οργή Μαδούρο κατά Ευρωπαίων που αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό: Σάντσεθ θα βάψεις τα χέρια σου με αίμα

Ο Νικολάς Μαδούρο/ Φωτογραφία: AP- Marcelo Garcia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το οργισμένο ξέσπασμα του Νικολάς Μαδούρο προκάλεσε το γεγονός ότι η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Ορκίζομαι να υπερασπιστώ με τη ζωή μου αυτή την πατρίδα που βρίσκεται υπό απειλή», είπε ο Μαδούρο μιλώντας σε εκδήλωση, ενώ έστρεψε συγκεκριμένα τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, καθώς η χώρα του ήταν ανάμεσα σε εκείνες που αναγνώρισαν τη Δευτέρα τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό ηγέτη της Βενεζουέλας.

«Αν συμβεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Βενεζούελα, κύριε Πέδρο Σάντσεθ, τα χέρια σας θα βαφτούν για πάντα με αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για μια ακόμη φορά, ακολουθούν την Ουάσινγκτον», συμπλήρωσε.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε εκστρατεία συλλογής υπογραφών εναντίον των «παρεμβατικών ενεργειών» των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι οι υπογραφές αυτές θα παραδοθούν στον Λευκό Οίκο. «Καλώ το λαό της Βενεζουέλας να υπογράψει σε όλους τους στρατώνες, τα εργοστάσια, τα σχολεία», ανέφερε ο Μαδούρο, μεταδίδει το DPA σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Καράκας ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει εκ νέου τις διπλωματικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό, ανάμεσά τους Ισπανία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ