Ηλιόπουλος: Απαιτούνται προσλήψεις στον Δήμο Αθηναίων - iefimerida.gr

Ηλιόπουλος: Απαιτούνται προσλήψεις στον Δήμο Αθηναίων

Νάσος Ηλιόπουλος/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο δήμος Αθηναίων χρειάζεται προσλήψεις τόσο στην καθαριότητα όσο και στο πράσινο, ώστε, συνεργασία με τους πολίτες, να βελτιωθεί η εικόνα σε αυτούς τους τομείς».

Αυτό τόνισε σήμερα σε συνέντευξή του στο web tv του «aftodioikisi.gr», ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Προφανώς και υπάρχουν ελλείψεις στην καθαριότητα. Χρειάζεται η συμμετοχή των πολιτών μέσω της ανακύκλωσης. Και εδώ είναι το σημαντικό, ο δήμος να κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης των πολιτών, ώστε το στοίχημα της καθαριότητας να κερδηθεί. Προσλήψεις χρειάζονται και στο πράσινο και στην καθαριότητα. Όταν όμως έχεις περιορισμένους πόρους πρέπει να κάνεις επιλογές: Έχεις τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στους δήμους. Δεν θέλω να πω ποιο είναι το πιο κρίσιμο», προσθέτει.

Παράλληλα, επικρίνει τον υποψήφιο της ΝΔ, Κώστα Μπακογιάννη, για τις δηλώσεις του περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, τονίζοντας ότι με βάση τις έως τώρα προτάσεις του μια γενικευμένη συνεργασία μαζί του εφόσον από πολύ δύσκολη έως αδύνατη μία μετεκλογική συνεργασία μαζί του στη Διοίκηση του δήμου:

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «με βάση αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από τον κ. Μπακογιάννη, δεν υπάρχουν ταυτίσεις στο πολιτικό πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε πχ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Αυτό σημαίνει μία ad hoc συνεργασία και όχι μία γενικευμένη συνεργασία», τονίζει.

Διαφορετική, πάντως, είναι η αντιμετώπισή του υποψήφιου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Γερουλάνου, με τον οποίο θεωρεί ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας: «Θεωρώ ότι με όσα έχουμε ακούσει στην προεκλογική περίοδο, περισσότερες συγκλίσεις υπάρχουν με τον Παύλο Γερουλάνο», λέει χαρακτηριστικά.

«Αντί για 300 προσλήψεις, ο Δήμος Αθηναίων δίνει 7,6 εκατ. σε τεχνικό σύμβουλο»

Κριτική ασκεί ο κ. Ηλιόπουλος και στη διοίκηση του σημερινού δημάρχου Γιώργου Καμίνη εστιάζοντας, μεταξύ άλλων και στον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να αξιοποιήσει την περιουσία του δήμου:

«Προφανώς και μπορεί να κάνει πράγματα ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας στην καταπολέμηση της ανεργίας. Για παράδειγμα σήμερα τρέχει ένα διαγωνισμό για την αξιοποίηση, και μάλιστα με όρους real estate και όχι κοινωνικής αναγκαιότητας, του μεγάλου κτηριακού αποθέματος που έχει με την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αμοιβή 7,6 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα 7,6 εκατ. ευρώ ο δήμος Αθηναίων θα μπορούσε να προσλάβει 300 νέους επιστήμονες μηχανικούς με ένα ειδικό πρόγραμμα μέσα από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα δουλέψουν για την κοινωνική αξιοποίηση, Άρα, αν θέλει να βρει ο δήμος τρόπους μπορεί να βρει και για νέους επιστήμονες αλλά μέσα από τα παραδοσιακά προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας», τονίζει.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των Εξαρχείων»

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος μιλά για το «άβατο» των Εξαρχείων, τονίζοντας ότι ναι μεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν μπορεί να μην μιλάμε για την πλήρη εγκατάλειψη του Λόφου του Στρέφη από το δήμο και, κυρίως, για το γεγονός ότι με το παιχνίδι real estate με την βραχυχρόνια μίσθωση που στήνεται σήμερα, σε έξι χρόνια τα Εξάρχεια θα είναι άβατο λόγω υψηλών ενοικίων.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των Εξαρχείων σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή. Δεν μπορεί να μιλάμε μόνο για τα Εξάρχεια και να μην βλέπει ότι σε όλη την περιοχή του κέντρου στήνεται ένα παιχνίδι real estate με την βραχυχρόνια μίσθωση που, αν συνεχιστεί η κατάσταση, σε έξι χρόνια τα Εξάρχεια θα είναι πραγματικό άβατο για ανθρώπους που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υψηλά ενοίκια στην περιοχή. Ο δήμος δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για να προστατέψει το δικαίωμα στην κατοικία. Και δυστυχώς η δικιά του λογική αξιοποίησης της περιουσίας του είναι αυστηρά μέσα σε ένα ιδιωτικοοικονομικό πλαίσιο κερδοφορίας και όχι σε ένα κοινωνικό πλαίσιο του τι πρέπει να κάνει μία δημοτική Αρχή», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ