Τραγωδία στην Καλαμάτα: Οι τρεις γυναίκες που έσβησαν στις φλόγες [εικόνες] - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Οι τρεις γυναίκες που έσβησαν στις φλόγες [εικόνες]

Η αδικοχαμένη Ελένη Μπιτσώνη-Κουβάτσου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τραγωδία στην Καλαμάτα, με την πυρκαγιά που ξέσπασε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στη συνοικιακή ταβέρνα «Διόνυσος», άφησε πίσω της τρεις νεκρές γυναίκες και μια πόλη βυθισμένη στο πένθος.

Οι τρεις γυναίκες που «έσβησαν» στις φλόγες, σύμφωνα με το eleftheriaonline, είναι η -πάντα χαμογελαστή, όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες της- 53χρονη Ελένη Μπιτσώνη-Κουβάτσου, σύζυγος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, Γρηγόρη, η 52χρονη Ελένη Πανουσοπούλου και η 46χρονη Αδαμαντία Κωνσταντινέα, που άφησε πίσω της σύζυγο και τέσσερα παιδιά.

Η Ελένη και ο σύζυγός της, πάντα χαμογελαστοί / Φωτογραφία: YouTube

Από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα στην Καλαμάτα, μέχρι και σήμερα γίνονται διαρκώς γνωστές ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες από τις μαρτυρικές στιγμές που έζησαν θαμώνες, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το δελτίο του ALPHA αυτή είναι η 46χρονη, Αδαμαντία Κωνσταντινέα / Φωτογραφία: YouTube

Από τις πιο συνταρακτικές εικόνες είναι αυτή των υπεράνθρωπων προσπαθειών του 53χρονου ιδιοκτήτη της ταβέρνας για να απεγκλωβίσει τις τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στην κουζίνα. Βλέποντας ότι το κατάστημα έχει τυλιχθεί στις φλόγες, όπως και η πόρτα της εισόδου, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας πήρε στα χέρια μια βαριοπούλα και άρχισε να χτυπά με μανία τον τοίχο για να τον σπάσει.

Αριστερά διακρίνεται ο ιδιοκτήτης να προσπαθεί να σπάσει τον τοίχο / Φωτογραφία: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Τηλεόραση

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες κατάφερε να δημιουργήσει μια μεγάλη τρύπα, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να αποσοβήσει την τραγωδία.

Η τρύπα που δημιούργησε στον τοίχο της ταβέρνας / Φωτογραφία: YouTube
H βαριοπούλα που χρησιμοποίησε ο ιδιοκτήτης / Φωτογραφία: YouTube

Την ίδια ώρα, αρκετοί από τους περίοικους προσπαθούσαν με πενιχρά μέσα, όπως οικιακοί πυροσβεστήρες, κουβάδες με νερό και λάστιχα από μπαλκόνια, να τιθασεύσουν τις φλόγες.

H εικόνα που εξασφάλισε το iefimerida, λίγα λεπτά πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο

Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο έφθασε η δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά και να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο.

Τότε εντοπίστηκαν δίχως τις αισθήσεις τους οι τρεις γυναίκες, που διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοί τους.

Από «θαύμα» δεν υπήρξαν επιπλέον θύματα

Σύμφωνα με τον αντιπύραρχο Δημήτριο Γεωργανά, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αυτό που έσωσε την κατάσταση και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα ήταν ο εξαερισμός της ταβέρνας. Οπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εξαερισμός τράβηξε τις φλόγες προς το ταβάνι με συνέπεια να μην επεκταθεί η φωτιά προς την αίθουσα που βρισκόταν ο κόσμος.

To εσωτερικό της ταβέρνας / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ενας δεύτερος κρίσιμος παράγοντας ήταν ο τοίχος που χώριζε την κουζίνα από την αίθουσα όπου δειπνούσαν οι 15 περίπου πελάτες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον «Διόνυσο».

Πυροσβέστες αμέσως μετά την ανάσυρση των νεκρών γυναικών / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Η έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο άμεσο διάστημα θα εκδοθεί το πόρισμα.
Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από διαρροή φιάλης υγραερίου ή προπανίου.

Ο κ. Γρηγόρης και η αδικοχαμένη Ελένη / Φωτογραφία: YouTube/AlphaNews
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ