Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] - iefimerida.gr

Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες]

Το εσωτερικό της ταβέρνας όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατριχιαστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στα πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην ταβέρνα της Καλαμάτας, με τον 53χρονο ιδιοκτήτη να παλεύει να διασώσει τη σύζυγό του και τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μόλις είδε τις φλόγες να ξεπηδούν στην ταβέρνα, ο ιδιοκτήτης έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να απεγκλωβίσει όσους βρίσκονταν στη κουζίνα.

Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η πόρτα είχε καλυφθεί από τις φλόγες και δεν μπορούσε να την πλησιάσει, γι’ αυτό και στράφηκε προς τον τοίχο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 53χρονος ιδιοκτήτης -που παραμένει στο νοσοκομείο Καλαμάτας και την Κυριακή- πήρε στα χέρια του μια βαριοπούλα και άρχισε να χτυπά τον τοίχο με μανία, με σκοπό να κάνει μια τρύπα και να σώσει τη σύζυγό του και όσους είχαν εγκλωβιστεί.

Παρά ταύτα, ο αγώνας με τον χρόνο και τις φλόγες αποδείχθηκε άνισος.

Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Νεκροί και τραυματίες

Πολύ σύντομα, έφθασαν στο σημείο πυροσβέστες οι οποίοι κατέσβησαν το κυρίως «σώμα» της πυρκαγιάς και μπήκαν στον χώρο.

Τότε εντόπισαν τις τρεις γυναίκες που δεν είχαν τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν ως νεκρές.

Πρόκειται για μια 46χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μια 50χρονη και την 53χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη.

Με ελαφρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας μια 27χρονη σερβιτόρα, ενώ με εγκαύματα -που αποκόμισε στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τις τρεις γυναίκες- και σε κατάσταση σοκ, διακομίστηκε στο ίδιο νοσοκομείο ο 53χρονος ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline, τόσο ο 53χρονος όσο και η 27χρονη εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σήμερα, Κυριακή, στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο εξαερισμός και ένας τοίχος αποσόβησαν μεγαλύτερη τραγωδία

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν έχει ακόμη συντάξει το επίσημο πόρισμα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από διαρροή φιάλης υγραερίου ή προπανίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, υποστήριξε ότι αυτό που έσωσε την κατάσταση και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα ήταν ο εξαερισμός της ταβέρνας. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργανά ο εξαερισμός τράβηξε τις φλόγες προς το ταβάνι με συνέπεια να μην επεκταθεί η φωτιά προς την αίθουσα που βρισκόταν ο κόσμος.

Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα βρίσκονταν 10 με 15 θαμώνες στην ταβέρνα «Διόνυσος».

Αλλες πηγές ανέφεραν ότι καίριο ρόλο διαδραμάτισε ένας τοίχος, ο οποίος χωρίζει την κουζίνα από την αίθουσα όπου δειπνούσαν οι πελάτες της ταβέρνας.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας υποστήριξε επίσης ότι πιθανότατα δεν προκλήθηκε έκρηξη: «Δεν προκλήθηκε έκρηξη. Αν είχαμε έκρηξη δεν θα υπήρχε κτίριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργανάς.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια, ο ίδιος είπε ότι «με κάθε επιφύλαξη, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έγινε όταν προσπάθησαν να κάνουν αντικατάσταση φιάλης υγραερίου. Υπήρξε διαρροή και επειδή ήταν στην κουζίνα, με εστία φωτιάς, δημιουργήθηκε ανάφλεξη».

Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Οι πρώτες εικόνες από τη στιγμή της φωτιάς

Οπως φανερώνουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το iefimerida, προτού φθάσει στο σημείο η δύναμη της Πυροσβεστικής, θαμώνες και περαστικοί στέκουν ανήμποροι να βοηθήσουν έξω από το κατάστημα, κοιτάζοντας τις φλόγες να ξεπηδούν από μια τρύπα στο σκέπαστρο της ταβέρνας.

Η έκρηξη και η πυρκαγιά «έβγαλε» στα μπαλκόνια τους ενοίκους της συγκεκριμένης -φλεγόμενης εκείνη την ώρα- πολυκατοικίας και τους περίοικους που -όπως διακρίνονται στις εικόνες- σοκαρισμένοι παρακολουθούν τις φλόγες να «καταπίνουν» την ταβέρνα της γειτονιάς τους.

Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Σύμφωνα με την αποκλειστική μαρτυρία του Βασίλη Αλεξόπουλου, θαμώνα της ταβέρνας, στο iefimerida, όλοι οι πελάτες του καταστήματος «τρέξαμε πανικόβλητοι».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι έφθασαν η Πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα και «είδαμε απλά να παίρνουν με φορείς τους ανθρώπους σκεπασμένους».

Καλαμάτα: Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες -Χτυπούσε με βαριοπούλα τον τοίχο [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ