Ελεύθεροι τέσσερις από τους συγκατηγορούμενους του Άκη - iefimerida.gr

Ελεύθεροι τέσσερις από τους συγκατηγορούμενους του Άκη

Ελεύθεροι τέσσερις από τους συγκατηρορούμενους του Άκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθεροι αφέθηκαν τέσσερις από τους δέκα συγκατηγορουμένους του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Οι συγκατηγορούμενοι προσέρχονται διαδοχικά στον ανακριτή μετά από κλήση που έχουν λάβει. Πρώτος πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων ο Παντελής Ζαχαριάδης, εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας «Torcaso» το 1999. Σύμφωνα με την δικογραφία την περίοδο εκείνη ο Παντελής Ζαχαριάδης είχε τον ρόλο ενδιάμεσου για τις αγορές των ακινήτων της λεωφόρου Κηφισίας, οι οποίες έγιναν για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος στην απολογία του δήλωσε πως χρίσθηκε εκπρόσωπος off shore της συγκεκριμένης εταιρείας μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας. Όπως υποστήριξε ο Παντελη Ζαχαριάδης, δεν γνώριζε πως συμμετείχε σε παράνομες συναλλαγές. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να του επιβάλλουν ως μόνο όρο την εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

Μετά τον Ζαχαριάδη, απολογήθηκαν δύο εκπρόσωποι της «Morelia» και ένας της «Bluebell». Αναφορικά με την πρώτη, ο ρόλος της έχει εντοπιστεί σε μια σειρά εμβασμάτων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας σε τράπεζες στο εξωτερικό για λογαριασμό του Νίκου Ζήγρα.

Η «Bluebell» φαίνεται να συμμετέχει σε ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και σε εμβάσματα που σύμφωνα με κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφορούν μίζα από τα TOR M1.

Όλοι τους υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν πως πρόκεται για μίζες και διακίνηση «μαύρου» χρήματος. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, απολογείται η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου και την Παρασκευή η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ