Ο Παπαδημούλης «πήγε για γκαζόζα» -Δεν ψήφισε υπέρ Μαδούρο με τους άλλους ΣΥΡΙΖΑ

Απόλυτη πολιτική στήριξη έδωσαν στον Νικολάς Μαδούρο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, καταψηφίζοντας το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Απών όμως από την ψηφοφορία ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης, που φρόντισε να λείπει από την ψηφοφορία αφού αντιλαμβάνεται το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας στάσης...

Οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό «ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας» και εξέφρασαν «την αμέριστη υποστήριξή τους προς το πρόγραμμά του». Αυτό προβλέπει το κείμενο της απόφασης που προτάθηκε από κοινού από τις βασικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το σχόλιο του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Ζούλα, για την απουσία Παπαδημούλη:



Η απόφαση εγκρίθηκε με 439 ψήφους υπέρ, 104 κατά και 88 αποχές.


Υπέρ της απόφαση που αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ψήφισαν οι έλληνες ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς, Κώστας Χρυσόγονος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος.

Κατά της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ψήφισαν οι Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ), Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Απείχαν οι Γιώργος Επιτήδιος (Χρυσή Αυγή), Λάμπρος Φουντούλης (Χρυσή Αυγή) και Ελευθέριος Συναδινός (Χρυσή Αυγή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παπαδημούλης Μαδούρο γκαζόζα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ