ΝΔ μετά το μπλόκο στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ: Εχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας -Πάλι ψάχνει πρόθυμους - iefimerida.gr

ΝΔ μετά το μπλόκο στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ: Εχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας -Πάλι ψάχνει πρόθυμους

Ενταση στην Ολομέλεια της Βουλής
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που δεν κατάφερε η κυβέρνηση να περάσει χθες το βράδυ στη Βουλή, με αποτέλεσμα να οδηγείται σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία, αποδεικνύει, σύμφωνα με τη ΝΔ, ότι έχουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Επίσης επιβεβαιώνεται ο χαρακτηρισμός «κουρελού» που έχει αποδώσει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς κατά τη σημερινή ψηφοφορία θα αναζητά τους «πρόθυμους» από τους ανεξάρτητους της Βουλής προκειμένου να καταφέρει να νομοθετήσει.
Η Πειραιώς είναι αποφασισμένη να αναδεικνύει με αφορμή κάθε νομοσχέδιο τις θεσμικές ακροβασίες από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου «για να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία ο κ. Τσίπρας». Σημειώνουν επίσης ότι τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν μεταπολιτευτικά ευτελίζουν το Κοινοβούλιο και πλήττουν τους θεσμούς. Είναι σαφές για τη ΝΔ ότι η εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έχει καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή εντείνει την αβεβαιότητα για τη χώρα και ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός που εξαρτάται από ευκαιριακές πλειοψηφίες προκειμένου «να μείνει στην καρέκλα του όσο μπορεί».

Πλέον η κυβέρνηση είναι απομονωμένη και αναζητά στήριξη σε «πολιτικά ρετάλια και γυρολόγους της πολιτικής», όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται μέσα στην αβεβαιότητα που τη βυθίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνη λύση είναι οι εκλογές και αυτές, ό,τι και να κάνουν δεν θα τις αποφύγουν», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ