Ένας σκύλος μινιατούρα [εικόνες] [βίντεο]

Ένας σκύλος που χωράει στην παλάμη του ενός χεριού και ζυγίζει λιγότερο από μια μπανάνα. Ο λόγος για των τριών ετών Μίλυ, ένα τσιουάουα από το Πουέρτο Ρίκο που έχει επάξια λάβει τον τίτλο του μικρότερου σκύλου του κόσμου.

Ζυγίζει μόλις 200 γραμμάρια και έχει ύψος 7,5 εκατοστά. Για να καταλάβετε το μέγεθος αρκεί να σκεφτείτε ότι μόλις γεννήθηκε του έδιναν γάλα με ένα σταγονόμετρο. Ο Μίλυ σπάει το ρεκόρ ενός σκύλου από την Καλιφόρνια που λέγεται Μπιγιονσέ και στην ηλικία του είχε ύψος περίπου 10 εκατοστών.

Θα πρέπει όμως να περιμένει λίγο για να μπει στο βιβλίο Γκίνες, καθώς το βραβείο απονέμεται μόνο σε ενήλικα σκυλιά.Σύμφωνα με τους γιατρούς πάντως η ανάπτυξη του θα είναι τέτοια που θα του δώσει επάξια τον τίτλο.

Αν ο Μίλυ τελικά καταφέρει και αποσπάσει τον τίτλο του μικρότερου σκυλιού στον κόσμο, η ιδιοκτήτριά του Βανέσα Σέμλερ, θα αξιοποιήσει το χρηματικό έπαθλο και την αναγνωρισιμότητα του Μίλυ για να διευρύνει την ευαισθητοποιήση της κοινής γνώμης για την φροντίδα των σκυλιών και των ζών γενικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ