Τζανακόπουλος για το σκέτο «Μακεδονία»: Τυπικά έχουν ακόμα αυτό το δικαίωμα - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος για το σκέτο «Μακεδονία»: Τυπικά έχουν ακόμα αυτό το δικαίωμα

Δημήτρης Τζανακόπουλος/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μία εμβληματική κίνηση της κυβέρνησης, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, την αύξηση του κατώτατου μισθού, μιλώντας στον ρ/σ Real FM.

Απαντώντας στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και του αντιπολιτευτικού Τύπου, ότι ήταν επικοινωνιακό τέχνασμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπενθύμισε ότι η απόφαση αυτή είχε προαναγγελθεί περισσότερο από ένα χρόνο πριν, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2018 «όλοι γνώριζαν ότι η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού θα γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, έτσι όπως ορίζει ο ίδιος ο νόμος».

«Το να προσπαθεί κάποιος να ανακαλύψει επικοινωνιακούς τακτικισμούς στην συγκεκριμένη κίνηση, νομίζω ότι είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον απολύτως ανακριβές και στην πραγματικότητα αναδεικνύει και τη σύγχυση και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή και ο αντιπολιτευτικός Τύπος, αλλά και η αντιπολίτευση» είπε ο υπουργός και χαρακτήρισε αυθαίρετα τα συμπεράσματα που διατυπώνονται.

Τόνισε δε, πως ο,τιδήποτε κάνει η κυβέρνηση συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών και υπενθύμισε όσα λέγονταν περί ανταλλαγής του μέτρου περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία.

Επίσης, αναφορικά με τις επικρίσεις από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» και όχι Βόρεια Μακεδονία, από τον Ζόραν Ζάεφ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αν και τυπικά έχει, ακόμα, αυτό το δικαίωμα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές ενέργειες, ωστόσο, εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν»

Τόνισε δε, ότι «βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ