Υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι -Φιέστα για τον κατώτατο μισθό, μετά τις Πρέσπες - iefimerida.gr

Υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι -Φιέστα για τον κατώτατο μισθό, μετά τις Πρέσπες

Υπουργικό συμβούλιο / Φωτογραφία Αρχείου: Intime News

Με διακηρυγμένο στόχο να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να καλύψουν τις απώλειες στις δημοσκοπήσεις, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην κυβέρνηση κάνουν στροφή στα θέματα της οικονομίας, με θετικές ειδήσεις και... δεύτερο πακέτο παροχών.

Εξ αυτού του λόγου ο πρωθυπουργός επέλεξε εσκεμμένα να συγκαλέσει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο (στις 3 μ.μ.), όπου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα παραθέσει τα επόμενα βήματα του κυβερνητικού έργου, προχωρώντας σε ανακοινώσεις που αφορούν στην απόφαση της κυβέρνησης για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Διανύοντας μία οιονεί προεκλογική περιόδο, που παραμένει άγνωστο πόσο καιρό θα διαρκέσει, οι επιτελείς του πρωθυπουργού προτίθενται να αξιοποιήσουν ένα δεύτερο κύμα φιλολαϊκών μέτρων με κέντρο βάρους την κοινωνική πολιτική.

«Σημαία» ο κατώτατος και οι 120 δόσεις

Στο διά ταύτα, με την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις 120 δόσεις (που αυτή τη στιγμή παραμένουν βέβαια στον αέρα, αφού το θέμα δεν συζητήθηκε καν με τους δανειστές) που εδώ και μήνες έχουν αναδειχθεί εμβληματικά μέτρα για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας στρώνει «χαλί» για να διαμορφώσει και το αφήγημα με το οποίο θα πορευτεί μέχρι τις κάλπες: Δίνοντας έμφαση στα λαϊκά, στα μεσαία στρώματα και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Επιπλέον, από την κυβέρνηση ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς θα επιχειρήσουν να σφυροκοπήσουν την αντιπολίτευση με το επιχείρημα ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τις αδικίες που υπέστησαν οι πολίτες την περίοδο της κρίσης.

Φλερτ με την Κεντροαριστερά

Με φόντο, τέλος, την έντονη πολιτική ρευστότητα και τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του Κέντρου καλά κρατεί. Ο πρωθυπουργός απόψε θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη», ενώ είναι σαφές ότι βούληση των κυβερνητικών είναι από δω και πέρα να διεμβολίσουν το Κίνημα Αλλαγής (και τα μικρότερα κόμματα), εκκινώντας έναν ευρύτερο διάλογο με πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στον προοδευτικό χώρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ