Μπαράζ χαλαζοπτώσεων σε νότια, βόρεια και δυτική Ελλάδα έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος» [βίντεο & εικόνες]

Μπαράζ χαλαζοπτώσεων σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας, καταγράφεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για επικείμενο κύμα κακοκαιρίας.

Η τελευταία περιοχή που «επισκέφθηκε» η κακοκαιρία «Φοίβος» είναι ο Αστακός, στην Αιτωλοακαρνανία, όπου από νωρίς το πρωί της Τετάρτης εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα. Σύντομα, ωστόσο, οι σταγόνες βροχής μετατράπηκαν σε χαλάζι, με το φαινόμενο να διαρκεί για αρκετή ώρα και να «μεταμορφώνει» τους δρόμους της περιοχής.

Οι εικόνες από τον Αστακό του MakeArt που μετέδωσε το sinidisi.gr είναι χαρακτηριστικές:

Νωρίτερα, έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, με τους κατοίκους να αναφέρουν χαλάζι σε μέγεθος... φουντουκιού! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημέρα» της Ζακύνθου, η ξαφνική καταιγίδα αν και μικρής διάρκειας, αναστάτωσε τους κατοίκους, κυρίως στην περιοχή του Κατασταρίου, καθώς είδαν τους δρόμους και τις γειτονιές τους να καλύπτονται από πυκνό χαλάζι, σε μεγάλο μέγεθος.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε να «σφυροκοπά» τη νότια Πελοπόννησο από την Τρίτη, με το οδικό δίκτυο της Μάνης να «πλημμυρίζει» από χαλάζι, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σήμερα, ωστόσο, ήταν η σειρά της Καλαμάτας να δεχθεί χαλαζόπτωση. Σε βίντεο που ανέβασε στο instagram κάτοικος της πόλης, διακρίνεται η ένταση του φαινομένου:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Rain.......... #rain #rainyday #raining #storm #kalamata #instakalamata #kalamatagreece #hailstones #hailstonestorm #hail #life #instarain #instarainy #kalamata_life #frommywindow

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ourania Castana (@ourania_castana) στις 22 Ιαν, 2019 στις 10:44 μμ PST

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και η Χαλκιδική. Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, στις περιοχές της Συκιάς και της Σάρτης έπεσε δυνατό χαλάζι και από τα νερά της βροχής προκλήθηκαν κατολισθήσεις βράχων -κυρίως στην επαρχιακή Σιθωνίας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα τερτίπια της κακοκαιρίας Φοίβος, θα συνεχιστούν έως την Κυριακή, πλήττοντας αρκετές περιοχές της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ