Ο «θρύλος» του tango Χουάν Κάρλος Κάσερες έρχεται στην Αθήνα - iefimerida.gr

Ο «θρύλος» του tango Χουάν Κάρλος Κάσερες έρχεται στην Αθήνα

Χουάν Κάρλος Κάσερες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ρυθμικό ταξίδι του τάνγκο, προσκαλεί ο δημοφιλής καλλιτέχνης Χουάν Κάρλος Κάσερες, το κοινό της Αθήνας, σε μία μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 5 Μαΐου στη μουσική σκηνή του Gazarte, στο Γκάζι.

Με δύο ακόμα μουσικούς συνοδοιπόρους, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο ως Tango Negro Trio (Τάνγκο Νέγκρο Τρίο) πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στον χρόνο, με σκοπό να ανακαλύψει το κοινό τις ισχυρές μουσικές ρίζες του τάνγκο.

Με την βαριά- ξεχωριστή φωνή του ο Χουάν Κάρλος Κάσερες, τραγουδά για την καθημερινή ζωή στο Μπούενος Άιρες, την νοσταλγία για την πατρίδα, την εξορία και τις πληγές του χρόνου δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον χάρτη μουσικο-ιστορικών διασυνδέσεων καταγράφοντας ταυτόχρονα την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Ο αποκαλούμενος και Paolo Conte της Νοτίου Αμερικής, γεννήθηκε στο Μπούενος Άιρες το 1936 και έζησε στο Παρίσι από το 1968. Τραγουδιστής, πιανίστας, συνθέτης, ζωγράφος, είναι ένας από τους ελάχιστους μουσικούς που έχει κάνει έρευνα για τις μαύρες ρίζες του τάνγκο και της πολύπλοκης σχέσης του με τους αφρικανικούς και λατινικούς ήχους και ρυθμούς. Ήταν ο πρώτος πρεσβευτής της τζαζ στην χώρα του τάνγκο και στην συνέχεια μετέφερε τον ήχο του σε όλη την Ευρώπη.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 έως 25 €.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ