Γάλλος υπουργός εξόργισε τους γιατρούς -«Δεν έχω δει κανέναν μεθυσμένο από κρασί», είπε - iefimerida.gr

Γάλλος υπουργός εξόργισε τους γιατρούς -«Δεν έχω δει κανέναν μεθυσμένο από κρασί», είπε

Ο Ντιντιέ Γκιγιόμ/ Φωτογραφία: AP- Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι απόψεις του Ντιντιέ Γκιγιόμ για το κρασί εξόργισαν τους γιατρούς, αφού ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για «αλκοόλ όπως τα άλλα».

«Δεν πιστεύω ότι το κρασί είναι ένα αλκοόλ όπως τα άλλα» δήλωσε ο Γκιγιόμ στο BFMTV. «Ο εθισμός στο αλκοόλ είναι τραγικός, κυρίως μεταξύ των νέων. Είναι τραγικό, όμως δεν είδα ποτέ, εν γνώσει μου, έναν νέο που βγαίνει από ένα μπαρ, να έχει μεθύσει διότι ήπιε ένα Côtes-du-rhône», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι νέοι συνήθως καταναλώνουν κοκτέιλ ή «δυνατά» ποτά.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση γιατρών στο Τwitter. Ο Μισέλ Ρεϊνόν, ειδικός για την αντιμετώπιση εθισμών έγραψε: «Μα τι τύφλωση! Κύριε Γκιγιόμ, όλοι οι γιατροί σας προσκαλούν να επισκεφθείτε τα επείγοντα έπειτα από ένα πανηγύρι ή μια βραδιά για το νέο μποζολέ. Για να είμαστε πιο ακριβείς, καθημερινά συναντάμε περιστατικά κώματος έπειτα από υπερβολική κατανάλωση κρασιού».

Από την πλευρά του, ο Μπερνάρ Μπασέ, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Πρόληψης αλκοολισμού και εθισμών, έγραψε: «Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο υπουργός Γεωργίας, οι έρευνες καταδεικνύουν ότι οι νέοι μεθούν με το κρασί (18%) ή με τη σαμπάνια (25%), σύμφωνα με το γαλλικό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τοξικομανιών».

Οι δηλώσεις αυτές τοποθετούν τη Γαλλία σε μια θλιβερή θέση αναφορικά με την επιρροή του λόμπι στις πολιτικές μας, επισήμανε η καθηγήτρια Αμίν Μπενιαμινά, ψυχίατρος ειδική στην αντιμετώπιση των εθισμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντιντιέ Γκιγιόμ κρασί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ