Καμμένος: Αυτοί που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον Τσίπρα - iefimerida.gr

Καμμένος: Αυτοί που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνυπογράψουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, εάν δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και πως δεν θα διαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος.

«Απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κύριο Μητσοτάκη να απαντήσει τώρα αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε στο Star.

«Επιμένουμε καμία χρήση του όρου «Μακεδονία». Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος προειδοποιώντας πως «οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα».

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές»

Ο παραιτηθείς υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε δε, πως θα προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Kατά Βούτση: Δεν μπορεί ο γιος του να είναι εκτός φυλακής και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα για το αν ο πρωθυπουργός επηρεάστηκε από συντρόφους του που δεν ήθελαν τη συνέχεια της κυβερνητικής σύμπραξης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν επηρεάστηκε, σημείωσε όμως ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τη συνεργασία.

Έβαλε δε στο στόχαστρό του τον πρόεδρο της Βουλής, κατηγορώντας τον ότι όρισε επίτηδες την έναρξη της συζήτησης στις 10 το πρωί, ώρα που ο ίδιος είχε την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Πεντάγωνο προκειμένου να μην μπορέσει να μιλήσει ενώτιον της Βουλής.

«Επρεπε να γίνει παρέμβαση του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αλλάξει», είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε πολλά βήματα ακόμη, μιλώντας για τον Νίκο Βούτση έτσι όπως ελάχιστοι από την άκρα δεξιά έχουν στραφεί εναντίον του.

«Κατά καιρούς μου έχει επιτεθεί», είπε ο Πάνος Καμμένος. «Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Και δεν μπορεί να είναι ο γιος του έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας».

Ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας επιτέθηκε και σε άλλους πλην του προέδρου της Βουλής, όπως για παράδειγμα τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

«Δεν με θέλει ο Βούτσης και άλλοι. Και ο Φίλης», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την εκκλησία και τις παρελάσεις. Ξέρετε πόσες φορές ήθελαν να περάσουν περίεργες απόψεις για τους αρνητές στράτευσης στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας;».

«Ο πατέρας της Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου»

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα σκληρή επίθεση κατά της πρώην βουλευτού των ΑΝΕΛ (την οποία διέγραψε νωρίτερα σήμερα) και υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Πάνος Καμμένος κληθείς να σχολιάσει την κεντροαριστερή στροφή του Αλέξη Τσίπρα, μετά το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ απάντησε αιχμηρά:

«Αν Κεντροαριστερά είναι η κυρία Κουντουρά, ο πατέρας της οποίας - φίλος μου ο στρατηγός, τον ήξερα -έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», τότε τους καλωσορίζω στη νέα Αριστερά».

Δείτε το βίντεο:

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταφέρθηκε κατά των Τ. Κουΐκ, Μ. Χρυσοβελώνη, Ε. Κουντουρά και Β. Κόκκαλη ενώ χαρακτήρισε έντιμη την στάση του Θ. Παπαχριστόπουλου και σε ότι αφορά τον Κ. Ζουράρι είπε ότι "βάζει το χέρι του στη φωτιά" καθώς "παλεύει για το όνομα της Μακεδονίας δεκάδες χρόνια πριν από εμάς".

Σημείωσε ακόμα ότι "αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις) παραμένουν για να έχουμε οι ΑΝΕΛ κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς αντιλαμβάνονται ότι εξελέγησαν με την ΚΟ των ΑΝΕΛ", ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν έχει άλλη δυνατότητα.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι θα παλέψει για να μην πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης για την Συμφωνία των Πρεσπών, άρα η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη μας"

"Μακάρι να άλλαζε γνώμη ο κ. Τσίπρας, τον παρακαλώ και τώρα δημόσια και του λέω να βάλουμε κάλπη" προσθέτοντας "αν αποδειχθεί ότι αποστάτησαν με ανταλλαγή την έδρα τους τότε λυπάμαι και γι' αυτούς που το κάνουν και γι' αυτούς που το αποδέχονται" ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις του Κ. Μητσοτάκη περί "στημένου" (σ σ μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου).

Επανερχόμενος στον κ. Κόκκαλη είπε ότι "μας λέει τώρα από την Κίνα ότι δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα τη ψηφίσει μεν γιατί νομίζει ότι το "Ποτάμι" θα τον αντικαταστήσει μετά, αλλά τώρα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια".

Ως προς την Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι ο πρωθυπουργός με τον οποίο ποτέ δεν είχε διαφωνήσει και δεν έχει κανένα παράπονο "δύο φορές στην υπόθεση αυτή δεν έχει κρατήσει τον λόγο του: η πρώτη φορά όσον αφορά τη συζήτηση για την έναρξη ενός διαλόγου με τα Σκόπια όπου δεσμευόταν και ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς να έλθει μετά τις εκλογές ώστε ο ελληνικός λαός να πάρει μια απόφαση και τη δεύτερη φορά όταν είπε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα το ξανασυζητήσουμε".

"Εγώ κατάλαβα ότι μέσα στον Δεκέμβριο ετοιμαζόταν να έλθει η Συμφωνία και γι' αυτό έγιναν αυτές οι κινήσεις από τη μεριά μου" πρόσθεσε.

"Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος θα παρέδιδε τον όρο "Μακεδονία" από τον Ιούνιο, δεν θα έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια και με τη διαπλοκή θα είχαμε ανοίξει και τα μεγάλα χαλιά τα κόκκινα δεν πείθουν κανέναν. Αν λέει αλήθεια και θέλει να διασφαλίσει την Μακεδονία εδώ είμαστε" πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι στη χθεσινή του συζήτηση με τον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας του είπε οτι αν βρει τους 151 θα προχωρήσει με την κυβέρνηση αυτή όσο μπορέσει και χαρακτήρισε λάθος του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς "υποχρεωτικά συνδέεται η Συνθήκη με την ψηφοφορία για την παραμονή της κυβέρνησης αυτής".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ