SPD: Η νίκη του Ολάντ δείχνει ότι μια δικαιότερη Ευρώπη είναι εφικτή - iefimerida.gr

SPD: Η νίκη του Ολάντ δείχνει ότι μια δικαιότερη Ευρώπη είναι εφικτή

SPD: Η νίκη του Ολάντ δείχνει ότι μια δικαιότερη Ευρώπη είναι εφικτή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ενδεχόμενη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στο β' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, θα αποτελέσει ένα σημαντικό μήνυμα για τον προσανατολισμό ολόκληρης της Ευρώπης, είπε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α' γύρου.

Ο κ. Γκάμπριελ εκτίμησε ότι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας αυτής, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει «ένα σημαντικό μήνυμα» για την αλλαγή προσανατολισμού στην Ευρώπη, που σήμερα κυριαρχείται από τις πολιτικές λιτότητας.

«Οι πιθανότητες ο Φρανσουά Ολάντ να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στον δεύτερο γύρο είναι καλές. Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη: υπάρχει μια εναλλακτική οδός στην πολιτική που εφαρμόζει η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην λιτότητα και δεν κάνει τίποτε για την ανάπτυξη», ανέφερε ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ανακοίνωσή του.

Η νίκη του Ολάντ στον πρώτο γύρο αποτελεί μια «μεγάλη επιτυχία», εκτίμησε ο Γκάμπριελ, η οποία «δείχνει πως μια δικαιότερη Ευρώπη είναι εφικτή».

Το SPD ελπίζει ότι ο Ολάντ θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο, επισήμανε ο Γκάμπριελ, χαρακτηρίζοντας πάντως «το αυξημένο ποσοστό της [υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου] Μαρίν Λεπέν ανησυχητικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ