Στήθος με στήθος Ολάντ-Σαρκοζί - Μόλις στο 1,4% η διαφορά - iefimerida.gr

Στήθος με στήθος Ολάντ-Σαρκοζί - Μόλις στο 1,4% η διαφορά

Στήθος με στήθος Ολάντ-Σαρκοζί - Μόλις στο 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, τα αποτελέσματα του α' γύρου των γαλλικών προεδρικών ελογών, με το 96,16% των ψήφων καταμετρημένο, έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

  • Φρανσουά Ολάντ (Σοσιαλιστικό κόμμα)
  • Νικολά Σαρκοζί (UMP- Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα)
  • Μαρίν Λεπέν (Εθνικό Μέτωπο)
  • Μελανσόν Ζαν-Λικ (Aριστερό Μέτωπο)
  • Φρανσουά Μπαϊρού (Modem)
  • Εύα Ζολί (Πράσινοι)
  • Νικολά Ντιπόν-Ενιάν (Παρών για τη Δημοκρατία)
  • Φιλίπ Πουτού(Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα)
  • Ναταλί Αρτό (Εργατικός Αγώνας)
  • Ζακ Σεμινάντ (Αλληλεγγύη-Πρόοδος)

Από τους 46.037.782 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ψήφισαν οι 36.584.810, με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να φτάνουν τα 35.885.845 και το ποσοστό της αποχής να ανέρχεται στο 20,53%, σύμφωνα πάντα με το γαλλικό υπουργείο εσωτερικών.

Ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις οι οποίες διεξήχθησαν μετά την χθεσινή ψηφοφορία, να κερδίζει τον Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας περίπου από 53% ως το 56%.

Αν και το μεγάλο ποσοστό της Λεπέν αυξάνει την αβεβαιότητα ενόψει του δεύτερου γύρου, μια δημοσκόπηση του CSA κατέδειξε ότι ο Ολάντ θα κερδίσει με ευρύ προβάδισμα, συγκεντρώνοντας ως και το 56% των ψήφων. Δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial δίνει στον Ολάντ το 54,5%, ενώ οι Ipsos και Harris Interactive του δίνουν 54%. Το BVA εκτίμησε ότι θα λάβει 53%.

Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του αποτελέσματος του β' γυρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπως φαίνεται θα παίξουν οι ψηφοφόροι της Μαρί Λεπέν. Η Ipsos εκτιμά ότι το 60% των ψηφοφόρων της θα ψηφίσουν τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο, ωστόσο η Ifop-Fiducial τοποθετεί το ποσοστό αυτό στο 48%.

Από την άλλη, οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση με πάνω από 11%, αναμένεται να ψηφίσουν τον Ολάντ.

Οι ψηφοφόροι του Μπαϊρού, που κατέλαβε την πέμπτη θέση με πάνω από 9%, δείχνουν να προτιμούν με μικρή πλειοψηφία το Σαρκοζί από τον Ολάντ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των Ifop και BVA. Ωστόσο το CSA εκτίμησε ότι το 49% των υποστηρικτών του Μπαϊρού θα ψηφίσουν Ολάντ και μόλις το 25% τον Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ