Oλη η ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ μέσα σε ένα βίντεο - iefimerida.gr

Oλη η ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ μέσα σε ένα βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 86α γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισσάβετ, πρωτότοκη κόρη του δούκα και της δούκισας του Γιορκ και ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο, που μέσα σε λίγα λεπτά επιχειρούν να αποτυπώσουν τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής της.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έγινε και επίσημα κληρονόμος του στέμματος σε ηλικία 10 ετών, όταν τη βασιλεία της Αγγλίας ανέλαβε ο πατέρας της, Γεώργιος ΣΤ', μετά την παραίτηση του Εδουάρδου του 8ου.

Η εφηβεία της επισκιάστηκε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου η ίδια και η αδελφή της πέρασαν στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Telegraph, κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών, αναγκάζονταν να κρύβονται στα κελάρια που φυλάσσονταν τα αδαμάντινα στέμματα της οικογένειας.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 1952 ανέλαβε και επισήμως χρέη βασίλισσας μετά το θάνατο, μια μέρα πριν, του πατέρα της Γωργίου ΣΤ'. Η στέψη της έγινε λίγο αργότερα, στις 2 Ιουνίου του 1953, στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Μάλιστα φέτος τον Ιούνιο θα γιορτάσει το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο, αφού συμπληρώνει 60 χρόνια στο θρόνο, με μια σειρά λαμπρών εκδηλώσεων που ήδη έχουν αρχίσει να οργανώνονται.

Στο διαδίκτυο, με την ευκαιρία των γεννεθλίων, τις τελευταίες ημέρες της κυκλοφορούν πολλά βίντεο, στα οποία συγκεντρώνονται οι σταθμοί της ζωής, οι σημαντικότερες στιγμές της διαδρομής, της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ