Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ - iefimerida.gr

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ

Άγιος Παύλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια μεγαλοπρεπή παρέλαση σχεδιάζει η βρετανική βασιλική οικογένεια να τιμήσει το Αδάμαντινο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', δηλαδή τα 60 χρόνια από την άνοδό της στο βρετανικό θρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, η πομπή με την κλασσική ανοικτή άμαξα θα ξεκινήσει από τα Ανάκτορα και μέσω της πλατείας Τραφάλγκαρ θα καταλήξει στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Δέκα χιλιάδες τυχεροί που θα παραλάβουν τα «μαγικά χαρτάκια» θα έχουν την ευκαιρία στις 5 Ιουνίου να βρεθούν σε ειδικές κερκίδες που θα τοποθετηθούν πάνω στην ειδική διαδρομή που θα ακολουθήσει η βασίλισσα.

Τιμές στο Βρετανό μονάρχη αναμένεται να αποδόσει και η Βασιλική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF). H μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και θα συνεχιστεί με την παράθεση γεύματος στο Γουέστμινστερ Χολ, στο οποίο θα παραβρεθούν 700 καλεσμένοι.

Οι προσκεκλημένοι στο γεύμα με τη βασίλισσα δεν θα είναι μόνο γαλαζοαίματοι ή ευγενείς αλλά και απλοί άνθρωποι, αφού επιθυμία της Ελισάβετ είναι το τραπέζι να είναι αντιπροσωπευτικό της Βρετανίας. Έτσι δίπλα στους πρίγκηπες αναμένεται να καθίσουν άνθρωποι όλων των υποβάθρων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεισφέρουν στην οικονομική, πολιτική και πνευματική ζωή της χώρας.

Κεντρική θέση φυσικά θα έχουν και οι εκπρόσωποι των εταιρειών που ανέλαβαν να χρηματοδοτήσουν τις εκδηλώσεις ως χορηγοί...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ