Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 200 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας επι της Βασιλίσσης Σοφίας διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με αυτό, οι διορισμοί εκπαιδευτικών θα πραγματοποιούνται βάσει του λεγόμενου "προσοντολογίου" το οποίο, όπως οι ίδιοι εξηγούν, υποβαθμίζει την προϋπηρεσία ετών χιλιάδων συναδέλφων τους και δίνει προτεραιότητα σε άλλους οι οποίοι με μηδενική εμπειρία καταλαμβάνουν θέσεις λόγω απόκτησης μεταπτυχιακών, διδακτορικών και σεμιναριακών τίτλων.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Με βασικό σύνθημα "Όχι στο προσοντολόγιο – Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του ευτελισμού της προϋπηρεσίας και των απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών", οι συγκεντρωμένοι ζητούν την εδώ και τώρα απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου, καθώς και να μην προχωρήσει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, ενώ όπως χαρακτηριστικά λένε, δεν παζαρεύουν ούτε μια ώρα προϋπηρεσίας.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Επιπλέον ζητούν μαζικούς διορισμούς και μονιμοποιήσεις αναπληρωτών. Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το λεγόμενο "προσοντολόγιο", συμπληρώνουν, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το καθεστώς ελαστικής εργασίας κι ανεργίας σε βάρος των εκπαιδευτικών και ειδικότερα σε βάρος των 27.000 αναπληρωτών.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

"Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι στην ανεργία και άλλοι έχουν μεταναστεύσει. Οι διορισμοί που έχει εξαγγείλει ο Τσίπρας είναι σε βάθος τριετίας", τονίζουν, προσθέτοντας ότι το "προσοντολόγιο" αποτελεί εργαλείο ανθρωποφαγίας και απολύσεων.

Η κατοχή "προσόντων" όπως μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, συνεχίζουν, προστίθεται ως βασικό κριτήριο στον πίνακα αδιόριστων: "Οι τουλάχιστον 200.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και η νεολαία, οι χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν προοπτική σταθερής εργασίας."

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Εξάλλου, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, οι 15.000 προσλήψεις (εκτός ΑΣΕΠ) που έχει εξαγγείλει ο κ. Γαβρόγλου δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δάσκαλοι και καθηγητές προειδοποιούν ότι ο αγώνας τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο θα ενταθεί μέχρι να αποσυρθεί.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Σε αυτό το πλαίσιο προτίθενται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε 48ωρη απεργία, ενώ για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στη 1.00 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας (στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής) έχει διακοπεί, ενώ την πρόσβαση των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών στο Κοινοβούλιο έχουν αποκλείσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ