Ο Τσοχατζόπουλος ενέκρινε αγορές ακατάλληλων όπλων από τους Ρώσους - iefimerida.gr

Ο Τσοχατζόπουλος ενέκρινε αγορές ακατάλληλων όπλων από τους Ρώσους

Ο Τσοχατζόπουλος ενέκρινε αγορές ακατάλληλων όπλων από τους Ρώσους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλυπτικά έγγραφα σχετικά με τις προμήθειες των ρωσικών οπλικών συστημάτων «TOR M1» επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, βγήκαν στην δημοσιότητα, στα οποία φαίνεται πως οι αγορές έγιναν χωρίς τα όπλα αυτά να εμφανίζουν την απαραίτητη επιχειρησιακή ικανότητα.

Πιο συγκεκριμένα όπως δημοσιεύει το onalert.gr, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα «TOR M1» σύμφωνα με το πόρισμα των στρατιωτικών, δεν «πέρασαν» ούτε ένα από τα συνολικά 23 κριτήρια που είχαν τεθεί.

Ωστόσο η πολιτική ηγεσία του Άκη Τσοχατζόπουλου προχώρησε κανονικά στην προμήθειά τους παρά τα πορίσματα των στρατιωτικών. Την περίοδο εκείνη είχαν εκφραστεί ανησυχίες από το στράτευμα σχετικά με το κατά πόσο συνεπείς θα είναι οι Ρώσοι όχι μόνο στην παράδοσή τους, αλλά και στην υποστήριξή τους, καθώς και στις ενδεχόμενες (που τελικώς επαληθεύτηκαν) αντιρρήσεις από το ΝΑΤΟ για την προμήθειά τους.

Σημαντικό ήταν επίσης και το ζήτημα διασύνδεσης των «TOR M1» με τα δυτικής κατασκευής υπόλοιπα οπλικά συστήματα, και όπως αποδείχθηκε είχαν κατασκευαστεί για να λειτουργούν μόνα τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ