Χοιρινό λεμονάτο με κρασί

Χοιρινό λεμονάτο με κρασί

Παραδοσιακή κουζίνα για σήμερα που προέρχεται από την γαλλική επαρχία. Χρησιμοποιούν χοιρινά πλευρά με το λιπάκι τους. Η απόλαυση σε χαμηλή τιμή!

Υλικά

  • 1 κιλό πλευρά χοιρινά
  • 10-15 πατατούλες baby
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
  • Ζεστάνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ροδίστε το κρεμμύδι -Βάλτε το κρεμμύδι στην άκρη
  • Στο ίδιο βούτυρο ροδίστε καλά το κρέας -Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλιά αλεύρι
  • Ρίξτε το κρασί, αφήστε να πάρει αρώματα, σε μέτρια φωτιά
  • Καθαρίστε τις πατατούλες και προσθέστε τις στην κατσαρόλα
  • Ρίξτε φύλλα δάφνης και θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε καυτό νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν λίγο τα υλικά
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει 1,5 ώρα
  • Στο τέλος της βράσης, αν υπάρχουν πολλά υγρά, ανεβάστε τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.