Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη με την οικονομία να σέρνεται - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη με την οικονομία να σέρνεται

O Κωστής Χατζηδάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητά του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μεγάλη στρατηγική ήττα στις εκλογές εκφράζει, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική αλλαγή.

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θέτει το δίλημμα των εκλογών καλώντας τους πολίτες να διαλέξουν «αν θα κρατήσουμε δικαίωμα να ελπίζουμε και να προχωρούμε ή θα συμβιβαστούμε με το τέλμα ως εθνικό μας πεπρωμένο» προσθέτοντας πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον μπορούν να συγκρίνουν.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως πήρε από τους πολίτες 10 και επιστρέφει 1, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην Ευρώπη με την οικονομία της να σέρνεται.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δίλημμα των εκλογών είναι «αν θα εφαρμόσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές για να μεταρρυθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία, την υγεία, την δικαιοσύνη κλπ ή αν θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το χειρότερο επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Αν θα ενθαρρύνουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές και αν θα συνεχίσουν τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια καλύτερη μοίρα. Αν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της παραγωγής για την παραγωγή πλούτου ή αν θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τη φτώχεια και τη μιζέρια μας.»

Επισημαίνοντας πως η μείωση των φόρων είναι βασικό θεμέλιο της πολιτικής της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει, την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόσει ένα δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, στην υγεία που θα εφαρμοστεί τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της ΝΔ.

Τέλος για τα εθνικά θέματα και κυρίως για το Σκοπιανό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει πως το κόμμα του θα δώσει μάχη μέσα στη Βουλή για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Οπως ανέφερε η «συμφωνία των Πρεσπών είναι πολλαπλά επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτός είναι ο λόγος που καταθέσαμε πρόταση μομφής στη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα δώσουμε τη μάχη - με τα μέσα που μας παρέχει το Σύνταγμα - για να μην περάσει αυτή η συμφωνία από το ελληνική Βουλή.

Βεβαίως, έχουμε προειδοποιήσει ότι αν ψηφιστεί η συμφωνία μετατρέπεται σε διεθνή συνθήκη για τη χώρα μας και δημιουργεί τετελεσμένα που δύσκολα ανατρέπονται. Ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή σε αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που καταθέσαμε την πρόταση μομφής πριν ακόμα την υπογραφή των Πρεσπών. Υπό αυτή την έννοια ασφαλώς μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η επόμενη μέρα.

Αν ωστόσο η συμφωνία δεν περάσει από την παρούσα Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τι θα πράξουμε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια θα ξεκινήσουν εκ νέου.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ