Παπαδήμος: Να στηρίξουν οι τράπεζες την πραγματική οικονομία - iefimerida.gr

Παπαδήμος: Να στηρίξουν οι τράπεζες την πραγματική οικονομία

Παπαδήμος: Να στηρίξουν οι τράπεζες την πραγματική οικονομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και η ενίσχυση της ρευστότητας, οι οποίες είναι αναγκαίες συνθήκες, θα οδηγήσουν στην αύξηση της χρηματοδότησης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ημερίδα της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020», επανέλαβε την ανάγκη υιοθέτησης, παράλληλα με την εφαρμογή του Οικονομικού Προγράμματος, πολιτικών και δράσεων άμεσου αναπτυξιακού αποτελέσματος.

Ο κ.Παπαδήμος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι συνδεδεμένη με τη δημιουργία και την προστασία θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι τράπεζες οφείλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, «να κινηθούν με ταχύτητα, να κινητοποιήσουν διαθέσιμους πόρους και να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στην ημερίδα βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ