Στην Αθήνα ο Αντόνιο Ταγιάνι, Επίτροπος Επιχειρηματικότητας - iefimerida.gr

Στην Αθήνα ο Αντόνιο Ταγιάνι, Επίτροπος Επιχειρηματικότητας

Στην Αθήνα ο Επίτροπος Επιχειρηματικότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για την Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, Αντόνιο Ταγιάνι, προκειμένου να μιλήσει μαζί με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στο συνέδριο που διοργανώνεται από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Ευρωπαική Επιτροπή έξι στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα γνώρισαν επιδείνωση της κερδοφορίας τους το 2011, σε σχέση με το 2010, ενώ χάθηκαν 150.000 θέσεις εργασίας. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι το από το πρώτο εξάμηνο του 2012, κλείνουν περίπου 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις την εβδομάδα.

Το συνέδριο, που σαν θέμα έχει «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα: ΜΜΕ και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020», θα επιδιώξει να προσδιορίσει τη δράση για τη συγκεκριμένη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στους τομείς της επεξεργασίας τροφίμων, των τεχνολογιών της πληροφορίας, της ενέργειας, του τουρισμού και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Το συνέδριο αποσκοπεί επίσης στην έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής στους τομείς των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, όπως προβλέπεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η εν λόγω ανακοίνωση παρουσιάζει την άποψη της Επιτροπής για τον τρόπο χειρισμού των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και τη συγκεκριμένη υποστήριξη που μπορεί να παρασχεθεί με τις πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης στη χώρα μας.

Στο συνέδριο , ακόμη θα μιλήσει, η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γκ. Χαρβουδέλης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ