Ανησυχία: Απανωτές συσκέψεις Τσίπρα μετά τις απειλές Καμμένου για Σκοπιανό - iefimerida.gr

Ανησυχία: Απανωτές συσκέψεις Τσίπρα μετά τις απειλές Καμμένου για Σκοπιανό

Φωτογραφία Eurokinissi

Στη διακεκαυμένη ζώνη πιθανών πολιτικών εξελίξεων εισέρχεται η κυβέρνηση μετά τις γιορτές με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπό την προϋπόθεση ότι ο Ζάεφ θα «περάσει» από τη Βουλή της ΠΓΔΜ τις συνταγματικές αλλαγές.

Έπειτα από τις ολιγοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες στο γραφείο του και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida, είχε απανωτές συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες. Οι επιτελείς της κυβέρνησης έρχονται ολοένα και περισσότερο σε δεινή θέση, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να εντείνει την πολιτική πίεση όσο πλησιάζουμε στην κύρωση της συμφωνίας. Με αποτέλεσμα κορυφαία στελέχη να παραδέχονται ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα επιτείνεται η ήδη υπάρχουσα φθορά.

Υπό αυτά τα δεδομένα όλα πλέον είναι ανοιχτά, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας (όπως είχε γράψει το iefimerida) δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την «καυτή πατάτα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού θέλει να είναι ο ίδιος αυτός που δώσει λύση για μια ιστορική συμφωνία.

Ο Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει για τον χρόνο της συμφωνίας

Παρά το γεγονός ότι διπλωματικές πηγές άνοιξαν παράθυρο η Συμφωνία των Πρεσπών να έρθει προς κύρωση εντός Ιανουαρίου, από το Μαξίμου εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς επιμένουν να προσδιορίζουν ως χρόνο ψήφισης τον Μάρτιο, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός ζυγίζει τα δεδομένα!

«Βαρόμετρο» η στάση Καμμένου

Στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου υπάρχει διάχυτος προβληματισμός και προσώρας το βασικό είναι ότι δεν έχουν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Καθοριστικό παράγοντα συνιστά η στάση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει μεν ότι δεν πρόκειται να στηρίξει πρόταση μομφής από τη ΝΔ, πλην όμως δεν ρίχνει τους τόνους και προκαλεί αστάθεια στην κυβέρνηση διατρανώνοντας τα περί αποχώρησής του μόλις η συμφωνία περάσει από την ΠΓΔΜ. Ερωτηματικό συνιστά, τέλος, αν τελικώς θα υλοποιήσει τις αποφάσεις του, όπως και τι ακριβώς θα πράξουν οι βουλευτές του (καθότι είναι γνωστό ότι οι ΑΝΕΛ είναι τριχοτομημένοι).


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ