Ο Πούτιν καυχιέται για τον πύραυλο Avangard: Αποκτήσαμε νέο τύπο στρατηγικού όπλου - iefimerida.gr

Ο Πούτιν καυχιέται για τον πύραυλο Avangard: Αποκτήσαμε νέο τύπο στρατηγικού όπλου

Ο Πούτιν και ο αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων/ Φωτογραφία: AP- Mikhail Klimentyev
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία θα αναπτύξει την πρώτη μονάδα υπερηχητικών πυραύλων πυρηνικής ικανότητας τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας παρακολούθησε τη δοκιμή του νέου πυραυλικού συστήματος Avangard. «Η δοκιμή αυτή, που μόλις ολοκληρώθηκε, τελείωσε με απόλυτη επιτυχία», δήλωσε κατά την διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που έκανε λόγο για ένα νέο τύπο στρατηγικού όπλου.

«Από το επόμενο έτος, το 2019, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν το νέο διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα Avangard... είναι μία μεγάλη στιγμή για την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων και για την ζωή της χώρας. Η Ρωσία απέκτησε έναν νέο τύπο στρατηγικού όπλου», τόνισε ο Πούτιν.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε από κτίριο του υπουργείου Αμυνας τη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη ρωσική άπω ανατολή. Το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Avangard μπορεί να οπλιστεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βλάντιμιρ Πούτιν πύραυλος AVANGARD
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ