Ρωσία: Δοκιμάστηκε με επιτυχία υπερηχητικός πύραυλος υπό το βλέμμα του Πούτιν - iefimerida.gr

Ρωσία: Δοκιμάστηκε με επιτυχία υπερηχητικός πύραυλος υπό το βλέμμα του Πούτιν

 Προσομοίωση πτήσης του υπερηχητικού πυραύλου Avangard σε Η/Υ (Φωτογραφία αρχείου: RU-RTR via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιτυχημένη δοκιμή ενός νέου υπερηχητικού πυραύλου, που εκτοξεύθηκε από την περιοχή Όρενμπουργκ στα Ουράλια κι έπληξε στόχο στη χερσόνηση της Καμτσάτκα στη ρωσική άπω Ανατολή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπ. Άμυνας.

Την δοκιμή του πυραυλικού συστήματος Avangard, ικανού να φέρει πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, παρακολούθησε τη δοκιμή από κτίριο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας στην Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Φωτογραφία από βίντεο προσομοίωσης της πτήσης πυραύλου Avangard προς το στόχο του (Φωτογραφία: RU-RTR via ΑΡ)

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο στη διάρκεια του διαγγέλματός του για την Κατάσταση του Έθνους ότι η Μόσχα αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, ανάμεσά τους και το Avangard, κατά την διάρκεια μίας από τις πλέον πολεμοχαρείς ομιλίες του αυτής της χρονιάς, λέγοντας ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαπεράσουν την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα.

Οι πρώτοι στρατηγικοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Avangard θα ενταχθούν την επόμενη χρονιά στο οπλοστάσιο της μεραρχίας πυραύλων στην περιοχή Ντομπαρόφσκι στα Ουράλια τον ερχόμενο χρόνο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟΣ AVANGARD Βλάντιμιρ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ