Μητσοτάκης: Να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση -Εκλογές έως τον Μάιο - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση -Εκλογές έως τον Μάιο

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλογές το Μάιο βλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως τουλάχιστον είπε ο ίδιος μιλώντας με δημοσιογράφους στο γεύμα που τους παρέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Αν φύγει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση δεν βλέπω πως μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά, έχοντας χάσει επί της ουσίας τη δεδηλωμένη. Γι’ αυτό βλέπω ως απώτατο όριο εκλογών τον Μάιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πάντως ότι το σημαντικότερο είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. «Σημασία είναι να φύγει αυτη η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν και μακάρι αυτό να συμβεί πριν από την συμφωνία των Πρεσπών προκειμενου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Αμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ο,τι θέλει».

Μαξίμου: Τυφλωμένος από το πάθος του για εξουσία ο Μητσοτάκης

Απαντώντας το μέγαρο Μαξίμου υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τυφλωμένος από το πάθος του για εξουσία, αδυνατεί να παρακολουθήσει την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια». Σύμφωνα με την διαρροή του πρωθυπουργικού γραφείου «η κυβέρνηση ανοίγει ιστορικούς δρόμους με τον EastMed και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτός αγχώνεται για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, τις οποίες άλλωστε ζητά διαρκώς εδώ και τρία χρόνια».

Για να καταλήξει το non paper του Μαξίμου: «Να δούμε, όμως τώρα, που στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ επιβεβαιώνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καθορίζει εθνότητα, τι άλλο ψέμα θα σκαρφιστεί για να την καταψηφίσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ