Βροχή τροπολογιών από την κυβέρνηση -Αντιπολίτευση: Κάνετε πλυντήριο και ξέπλυμα - iefimerida.gr

Βροχή τροπολογιών από την κυβέρνηση -Αντιπολίτευση: Κάνετε πλυντήριο και ξέπλυμα

Ολομέλεια/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βροχή τροπολογιών στο τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το 2018, που αφορά στο μεταναστευτικό, έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο ως «πλυντήριο» αποφάσεων της κυβέρνησης της τελευταίας στιγμής.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο περνάει με τη μορφή του «κατεπείγοντος» άρχισε στις 10 το πρωί σε υψηλότατους τόνους.

«Κάνατε το νομοσχέδιο πλυντήριο», είπε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: "Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, πλυντήριο δαπανών και ευθυνών. Είναι ντροπή. Θα απολογηθείτε σε όλους".

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 16 Υπουργικές τροπολογίες που αφορούν ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου προστασίας του πολίτη, του Υπουργείου εξωτερικών του Υπουργείου διοικητικής ανασυγκρότησης, του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου δικαιοσύνης και του Υπουργείου Άμυνας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις τροπολογίες και με αφορμή τροπολογία με την οποία νομιμοποιούνται δαπάνες ύψους 500.000 ευρώ στο ΥΠΕΞ, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι η κυβέρνηση καταργεί τον οποιοδήποτε έλεγχο νομιμότητας στις δαπάνες, όχι μόνο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και στο ΥΠΕξ που έγινε τόσος ντόρος.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν κατά την ομιλία του κ. Βαρβιτσιώτη κατατέθηκε κι άλλη τροπολογία για νομιμοποίηση δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. «Μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση ποιες δαπάνες θέλει να ξεπλύνει να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται; Γιατί αυτό είναι παρωδία», είπε ο Νότης Μηταράκης της ΝΔ.

Δριμύ κατηγορώ και από τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κατήγγειλε «ξέπλυμα ημαρτημένων και ευθυνών» της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υυπουργείου, κατηγορώντας τους ότι επιχειρούν να νομιμοποιήσουν το «πάρτι» στα κονδύλια του προσφυγικού φορτώνοντας το βάρος στους φορολογούμενους. «Σήμερα αποφασίσατε να κάνετε ξέπλυμα μέσω του νομοσχεδίου και τροπολογιών. Είναι πρωτοφανές και παράνομο. Είναι συγκάλυψη των ημαρτημένων σας. Παρακάμπτετε το ευρωπαϊκό δίκαιο και εγκαθιδρύετε ένα Συριζαϊκό Δίκαιο όπου ο υπουργός κάνει ότι θέλει και νομιμοποιεί αναδρομικά», σημείωσε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας το άρθρο 6 του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση δαπανών του Υπουργείου για το προσφυγικό ως την «επιτομή της παρανομίας, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας» μέσω τακτοποίησης «ατασθαλιών».

​Την τακτική της κακής νομοθέτης στηλίτευσε και η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, σχολιάζονταςότι «Δεν είναι μεταναστευτική πολιτική αλλά κοροϊδευτική πολιτική αυτή».

Την ειρωνεία και τις φαρμακερές ατάκες επιστράτευσε ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι, προκειμένου να καυτηριάσει ταυτοχρόνως την τακτική του κατεπείγοντος, τη «βροχή» τροπολογιών και την ουσία των διατάξεων του νομοσχεδίου, καταγγέλλοντας κι εκείνος «πλυντήριο» και προσπάθεια νομιμοποίησης του καθεστώτος της «απόλυτης ασυδοσίας». «Μόλις ήρθε η τελευταία ζεστή τροπολογία στα χέρια μας σαν το κουλουράκι που βγήκε από το φούρνο. Και περιμένουμε καμιά 30αριά. Βάλτε πλυντήριο, να βάλουμε και σκόνη, υγρό απορρυπαντικό και μαλακτικό, αλλά να βάλουμε και στο στύψιμο και στο στέγνωμα το πρόγραμμα του πλυντηρίου γιατί αυτή η προοδευτική κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου κατακεραύνωνε τους Γερμανοτσολιάδες και άλλους εθνοπροδότες που τις έφερναν τις τροπολογίες με τα τσουβάλια, ενώ τώρα έρχονται με τα κοντέινερ και τα τάνκερ δια θαλάσσης».

Προσλήψεις και στο ΑΠΕ

Μάλιστα με τροπολογία του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής που κατατέθηκε πριν από λίγο εξαιρούνται από την αναστολή προσλήψεων οι δημοσιογράφοι που προσλαμβάνονται στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων. Στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου αναφέρεται ότι το κόστος που προκαλείται από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν μπορεί ακόμα να καθοριστεί διότι εξαρτάται από τον αριθμό προσλήψεων που θα γίνει.

Εκτός όμως από το ΑΠΕ έρχονται και προσλήψεις στους Οργανισμούς Λιμένος, τη βιομηχανία Ζάχαρης αλλά και διαιτητές μέχρ και... κομπάρσους!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νομοσχέδιο Βουλή μεταναστευτικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ