«Ατυχές και σπάνιο» το μπέρδεμα με τα δύο κορίτσια στην κλινική της Κύπρου - iefimerida.gr

«Ατυχές και σπάνιο» το μπέρδεμα με τα δύο κορίτσια στην κλινική της Κύπρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ατυχές» και «σπάνιο» χαρακτηρίζει η κλινική το γεγονός ότι από λάθος του προσωπικού της έδωσαν λάθος μωρό σε λάθος γονείς, με συνέπεια δύο κορίτσια να μεγαλώσουν για 27 ολόκληρα χρόνια με οικογένειες που δεν ήταν οι φυσικές τους. Δεν δίστασαν μάλιστα να πουν ότι «θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε...».

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Μάρκος Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι κάτι πρέπει να πήγε λάθος, προσθέτοντας ότι γνωρίζει προσωπικά το γιατρό, τον οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό και σωστό επιστήμονα».Αναφερόμενος στον τρόπο προβολής του θέματος, ο κ. Αγαθαγγέλου ζήτησε να υπάρξει λεπτότητα και σεβασμός στις δύο οικογένειες.

Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες κατά τη διαδικασία τοκετού και είναι πολύ δύσκολο να γίνει οποιοδήποτε λάθος, επεσήμανε ο πρόεδρος της γυναικολογικής εταιρείας Μάριος Λιασίδης.

Ο κύριος Λιασίδης ανέφερε ότι πριν από την έξοδο του νεογνού από την αίθουσα τοκετού τοποθετείται στο χεράκι του βραχιολάκι με τα στοιχεία της μητέρας. Επεσήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ουδείς ήθελε να γίνει λάθος, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν χωρεί συγγνώμη.

Τα πρωτόκολλα στις μαιευτικές κλινικές είναι πολύ αυστηρά γι' αυτό και τα φαινόμενα ανταλλαγής νεογνών είναι πολύ σπάνια, δήλωσε ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου Ανδρέας Χατζηδημητρίου.

Ανέφερε επίσης ότι παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από μερικά χρόνια και πρόσθεσε ότι για να εξαλειφθεί η πιθανότητα λάθους, θα εγκατασταθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάριου Νοσοκομείου ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης και ελέγχου των νεογνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ