Χορευτικά χάπενιγκς στο κέντρο της Αθήνας

Όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν το κέντρο της Αθήνας στις 29 Απριλίου 2012, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολυάριθμα χορευτικά χάπενιγκς.

Συγκεκριμένα, Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τη συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, προσκαλώντας μας σε έναν χορευτικό περίπατο!

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού συμπληρώνει φέτος την 30η της επέτειο, αφού γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από το 1982, στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre (1727-1810) και στόχο έχει στόχο έχει να τιμηθεί η Τέχνη της Τερψιχόρης, να γιορταστεί η παγκοσμιότητά του χορού και να ενωθεί ο κόσμος του Χορού πέρα από πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια, γύρω από μια Τέχνη που χαρακτηρίζεται από την οικουμενικότητά της.

Η Αθήνα λοιπόν θα προσπαθήσει να μας ξεσηκώσει για χόρό. Η φιέστα θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα, θα κατηφορίσει την οδό Ερμού, θα διασχίσει το Μοναστηράκι και μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και θα φτάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μια σειρά από χορευτικά χάπενιγκς θα πραγματοποιηθούν σε τρεις διαδρομές (Ερμού, Ηφαίστου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και εφτά στάσεις (Σύνταγμα, Ερμού & Νίκης, Καπνικαρέα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ηρώδειο, Μουσείο Ακρόπολης). Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σύρο, Κέρκυρα! Συμμετέχοντας στον εορτασμό, πολλά στούντιο χορού θα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα όλων των ειδών χορού!

Όπως κάθε χρόνο που μια σημαντική και αναγνωρισμένη προσωπικότητα από τη διεθνή σκηνή του Χορού συντάσσει ένα «Διεθνές Μήνυμα» που μεταφράζεται σε 20 γλώσσες και διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. Έτσι και φέτος, «συντάκτης» αυτού του μηνύματος ορίστηκε ο Φλαμανδο-μαροκινός χορογράφος Sidi Larbi Cherkaoui, με τον τίτλο "Ας γιορτάσουμε την αέναη χορογραφία της ζωής".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ