Live η μετωπική κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή - iefimerida.gr

Live η μετωπική κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να κυλήσει η αποψινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή.

Αυτή την ώρα στο βήμα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος με το «καλησπέρα» ξεκαθάρισε ότι δεν καταψηφίζει μόνο τον προϋπολογισμό αλλά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνολικά.

«Καταψηφίζουμε όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του προϋπολογισμού , αλλά μέσω αυτού συνολικά την Κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε την Kυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού". Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, της βαριάς λιτότητας, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Της απαράδεκτης κυβέρνησης που χειροτέρεψε τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ό,τι αυτοί συμβολίζουν» είπε.

Εκανε μάλιστα λόγο για κυβέρνηση σκανδάλων και διαφθοράς. «Το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε σε ένα ορυμαγδό σκανδάλων» είπε με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φέρει «προσωπική ευθύνη για την ανοχή στη βία» και ξεκαθάρισε: «Οσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις επί ΝΔ θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». Μίλησε για το καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, «με την ανοχή και συχνά την ενθάρρυνση της Κυβέρνησής σας» όπως είπε για να προσθέσει: «Για τους Ρουβίκωνες και τους τραμπούκους στα πανεπιστήμια. Γιατί, κύριοι της συμπολίτευσης, από καιρό σας έχω προειδοποιήσει: Οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να μετατραπούν, μετά, σε Καλάσνικοφ και βόμβες. Όταν, συνεπώς, δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας, τότε εισπράττεται οδυνηρά και η εξέλιξή της. Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται «αγωνιστές» ή, απλώς, «παιδιά», τότε αποκτούν άλλοθι και οι ενέργειές τους. Όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται πρόσωπα και αντιλήψεις, τότε διευκολύνεται η δουλειά των κουκουλοφόρων. Και όταν τα κρούσματα όλο και αυξάνονται, αλλά οι συλλήψεις όλο και μειώνονται, τότε η ανομία γιγαντώνεται».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε: «Ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να κλείσει πριν τέσσερα χρόνια αν εσείς κ. Τσίπρα δεν προκαλούσατε εκλογές με την συνδρομή του κύριου Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής».

Τσίπρας: Η Βουλή δεν είναι τσιφλίκι σας

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαι από το 2009 σε αυτήν εδώ την αίθουσα παρακολουθώ από παιδί τη Βουλή δεν έχω ξαναδεί πολιτικό αρχηγό να απευθύνεται με αυτό το ιταμό ύφος σε εκλεγμένους βουλευτές. είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αντιπαράθεση του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο τη Βουλής.

«Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας αλλά ο ναός της Δημοκρατίας. Αυτή η έπαρση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους που διεκδικούν εξουσία».

«Είστε ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι και συνθήματα Μιχαλολιάκου»

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε στην ομιλία του τον ίδιο ολισθηρό δρόμο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι έκανε συναλλαγή στο θέμα του μακεδονικού, ανέφερε. Η συναλλαγή θέλει δυο. Γιατί δεν κατονομάζετε; Με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή. Αυτό το ολίσθημα αποδεικνύει και την ψεύτικη πίστη του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αποδεικνύετε ότι είστε ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι και Όρμπεν και με συνθήματα Μιχαλολιάκου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τις Πρέσπες

«Σήμερα ήρθε μια νέα τροπολογία στη Βουλή των Σκοπίων που λέει ότι αυτό που καθορίζεται στη συμφωνία των Πρεσπών είναι η υπηκοότητα και όχι η εθνότητα «Αν ψηφιστεί θα βγείτε να πείτε ότι όσα λέγατε ήταν λόγια του αέρα;» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για την Αλβανία

Για την Αλβανία, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αν δεν υπάρξει σεβασμός των δικαιωμάτων της μειονότητας στην Αλβανία δεν θα υπάρξει και ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Μας λέτε ψηφίσατε το χειρότερο μνημόνιο. Θέλετε να συγκρίνουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή; Αν συμπεριλάβουμε και τα θετικά μέτρα του κοινωνικού μερίσματος για τα τρία τελευταία χρόνια, εμείς είχαμε συνολικά μια ήπια προσαρμογή περίπου 6,4 δισ. Εσείς από το 2014 είχατε μέτρα 65 δισ. Η δική σας δημοσιονομική προσαρμογή υπήρξε πιο σκληρή και χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019

«Στις εκλογές δεν ψηφίζουν δημοσκόποι αλλά οι άνθρωποι που λεηλατήσατε και τον Σεπτέμβριο του 2019 θα βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον» σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Δείτε live την συζήτηση στη Βουλή:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ