Αγρια κόντρα Μητσοτάκη-Βούτση -«Φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι της Βουλής» -«Αλλού τον αυταρχισμό» [βίντεο] - iefimerida.gr

Αγρια κόντρα Μητσοτάκη-Βούτση -«Φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι της Βουλής» -«Αλλού τον αυταρχισμό» [βίντεο]

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη-Βούτση -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σφοδρή και πρωτόγνωρη επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Αφορμή στάθηκαν οι φωνές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και η μη παρέμβαση του κ. Βούτση προκειμένου να σταματήσουν όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για αυταρχισμό αλλά και για κομματική συμπεριφορά χαρακτηρίζοντάς τον κομματικό πρόεδρο και όχι πρόεδρο όλης της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε μια διακοπή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης αγριεμένος απευθύνθηκε προς το μέρος της. «Είπατε κάτι; Αν είστε κουρασμένη περάστε έξω». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νίκος Βούτσης ο οποίος είπε στον πρόεδρο της ΝΔ να απευθύνεται μέσω του ιδίου στους βουλευτές. Και ακολούθησε ο έντονος διάλογος:

  • Βούτσης: Παρακαλώ, μην κάνετε υποδείξεις κύριε πρόεδρο, σας παρακαλώ, εγώ προεδρεύω, δεν προεδρεύετε εσείς. Και δι' εμού να μιλάτε σας το έχω ξαναπεί. 
  • Μητσοτάκης: Υποδείξεις δεν δέχομαι. Να κάνετε καλά την δουλειά σας. Σταματήστε να φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά πια!
  • Βούτσης: Αφήστε αυτό το ύφος.
  • Μητσοτάκης: Κάντε τη δουλειά σας αλλιώς κατεβείτε και πηγαίνετε κάτω. Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα. Να κατεβείτε κάτω αν δεν μπορείτε. 
  • Βούτσης : Αυτόν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού, όχι στον πρόεδρο της Βουλής. Καταλάβατε;
  • Μητσοτάκης: Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας, τώρα!
  • Βούτσης: Έχετε άδικο δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο διά του προέδρου της Βουλής θα ζητάτε τον λόγο. Τεχνητή ένταση κάνετε; Γιατί το κάνετε αυτό;
  • Μητσοτάκης: Γιατί δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη ή δεν θέλετε να επιβάλλετε την τάξη. Μεροληπτείτε συστηματικά εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας είστε κομματικός πρόεδρος. Είστε πρόεδρος της Βουλής όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Βούτσης: Οταν μιλάει κάποιος συνάδελφος επιβάλλουμε εμείς την τάξη. 
  • Μητσοτάκης : Γιατί ουρλιάζετε; Δεν θα μου υψώνετε εμένα την φωνή σας.  Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας.
  • Βούτσης: Δεν ουρλιάζω. Σας λέω.
  • Μητσοτάκης: Οταν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ασχημονούν και δεν λέτε κουβέντα θα επιβάλλω εγώ την τάξη εάν δε μπορείτε να την επιβάλλετε εσείς»
  • Βούτσης: «Δεν βρίσκεστε σε τάξη σχολείου, ούτε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας παρακαλώ πολύ. Σιγά να μην επιβάλλετε και την τάξη εδώ μέσα»
  • Μητσοτάκης : «Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο ο όποιος εδώ και πολύ καιρό έχει αποποιηθεί του ρόλου του.
  • Βούτσης: Ο καθένας στο ρόλο του
  • Μητσοτάκης: Άλλωστε όπως είπατε κι εσείς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας παίρνει το ρόλο του
  • Βούτσης: Εσείς είστε τέσσερα χρόνια σε προεκλογική περίοδο»

Δείτε την κόντρα Βούτση-Μητσοτάκη στη Βουλή:

Τσίπρας: «Η Βουλή δεν είναι τσιφλίκι που σας κληρονόμησε ο πατέρας σας»

Θέση στην κόντρα Μητσοτάκη-Βούτση πήρε ο πρωθυπουργός με το που ανέβηκε στο βήμα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ.

«Είμαι κοντά στα 10 χρόνια σε αυτή την αίθουσα. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ παρόμοια συμπεριφορά όχι από αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε καν από πολιτικό αρχηγό. Να απευθύνεται με αυτό το ιταμό και αυταρχικό ύφος απέναντι σε εκλεγμένους βουλευτές. Μια συμπεριφορά που αν οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε νεύρα, να διατάζετε βουλευτή να περάσει έξω. Αναρωτιέμαι αν είναι τα νεύρα σας ή στοιχεία του χαρακτήρα σας. Να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένο κολεγιόπαιδο και να νομίζετε ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι που σας κληρονόμησε ο πατέρας σας» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ