Το βίντεο του Κώστα Μπακογιάννη για τις διαδηλώσεις στην Αθήνα- «Λίγοι διαδηλωτές, μόνο στο πεζοδρόμιο» - iefimerida.gr

Το βίντεο του Κώστα Μπακογιάννη για τις διαδηλώσεις στην Αθήνα- «Λίγοι διαδηλωτές, μόνο στο πεζοδρόμιο»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης- φωτογραφία intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι φυσικά» στις διαδηλώσεις και τις πορείες, υπό την προϋπόθεση όμως οτι υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των υπολοίπων και ότι μια μικρή ομάδα διαδηλωτών δεν θα νεκρώνει όλο το κέντρο, λέει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αφορμή για να διατυπώσει τις προτάσεις του για την διαχείριση των διαδηλώσεων, που είναι μια μόνιμη μάστιγα της Αθήνας, ήταν η εικόνα του κέντρου το περασμένο Σάββατο.

Ενα κέντρο νεκρό από τις πορείες σε μια ημέρα γιορτινή, που οι έμποροι ήλπιζαν να εκμεταλλευθούν για να ρεφάρουν λίγο τις ζημιές των προηγούμενων μηνών. Ο Κώστας Μπακογιάννης λοιπόν βρέθηκε στο κέντρο, το κινητό τηλέφωνο του συνεργάτη του χρησίμεψε για κάμερα και εκείνος με δύο κουβέντες, ξεδίπλωσε το πρόγραμμά του, το σχέδιό του για το πώς πρέπει να γίνεται πλέον η διαχείριση των διαδηλώσεων.

Βασική αρχή, η αρχή της αναλογικότητας. Δηλαδή αν οι διαδηλωτές είναι πολύ λίγοι να μην καταλαμβάνουν τους δρόμους, αλλά να κινούνται στο πεζοδρόμιο, αν είναι λίγο περισσότεροι, μόνο μία λωρίδα κτλπ και με αυστηρή προϋπόθεση, όλες οι πορείες να παίρνουν άδεια και από τον Δήμαρχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ