Στον ανακριτή η σύζυγος και η (ύποπτη φυγής) κόρη του Άκη

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, αλλά και η κόρη του Αρετή.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού θα απολογηθεί σχετικά με την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, ενώ αναμένεται να δώσει εξηγήσεις και για τον τρόπο που αποκτήθηκε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, φέρεται στο πόρισμά των εισαγγελέων Κυβέλου και Σίσκου ότι είναι ύποπτη φυγής, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προφυλακιστεί. Υπενθυμίζεται πως το όνομα της εμπλέκεται στην απόκτηση του ακινήτου στη Δεινοκράτους μέσω της off shore «Bluebell».

Εκτός όμως από τη Βίκυ Σταμάτη και την Αρετή Τσοχατζοπουλού, στον ανακριτή θα βρεθούν σήμερα κι άλλα οκτώ άτομα. Πρόκειται για τον αδελφό της Παναγιώτης Σταμάτης, της θεία της Αικατερίνης Σταμάτη, τους Νικόλαο Γεωργουλάκη, Παντελή Ζαχαριάδη, Οράτιο Μελάς, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Ευτύχιο Ατσοπαρδή και μια ακόμη γυναίκα.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης θα δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο που του αποδίδεται το εισαγγελικό πόρισμα στην ανακαίνιση του νεοκλασικού, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου τα έτη 2006,2007, 2008. Μάλιστα φαίνεται πως υπέγραφε τα περισσότερα παραστατικά ως «Παναγιώτης Παπαλιάκος». Χρησιμοποιούσε, κατά τις δυο εισαγγελείς, το επίθετο της πρώην γυναίκας του για να μην αποκαλυφθεί ότι είναι ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη.

Σε ότι αφορά την Κατερίνα Σταμάτη, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις επειδή «το 2001 προχωρά αυθημερόν στην ανάληψη από λογαριασμό της στην Εμπορική Τράπεζα 3.000.000 δρχ., το οποίο είχε μεταφερθεί από λογαριασμό που τηρούσε στην Τράπεζα Κύπρου η «Torcaso» δικαιούχος της οποίας ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Ακης Τσοχατζόπουλος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ