Παρά τις καταγγελίες η κυβέρνηση παρατείνει τις απευθείας αναθέσεις στο μεταναστευτικό [pdf] - iefimerida.gr

Παρά τις καταγγελίες η κυβέρνηση παρατείνει τις απευθείας αναθέσεις στο μεταναστευτικό [pdf]

Παράταση για ένα χρόνο στις απευθείας αναθέσεις /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις πρόσφατες καταγγελίες και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση των κονδυλίων όσον αφορά το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση με ένα ακόμη νομοσχέδιο παρατείνει για ένα ακόμη έτος, την εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν με παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας.

Την σύναψη δημοσίων συμβάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ κλπ) για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων.

Την απόσπαση προσωπικού του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ καθώς και τη διάθεση ή πρόσληψη με όμοιες συμβάσεις πολιτών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτών που εργάζονται σε διεθνείς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών.

Ακόμη με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής επιτρέπεται η μίσθωση κατάλληλων ιδιωτικών ακινήτων με υπουργική απόφαση, δίχως να υπάρξει σχετική προκήρυξη ή διαγωνιστική διαδικασία.

Μάλιστα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να ανατίθεται η δημιουργία, η μίσθωση, υποστήριξη, στελέχωσης, διαχείριση, εποπτεία ή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ιδιωτικών ακινήτων σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ακομα «νομιμοποιούνται» και πλέον μπορούν να πληρωθούν οι μισθώσεις που υπογράφτηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ή από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου.

Τέλος η έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν ακόμα 350 νέοι Υπάλληλοι με το κόστος μισθοδοσίας να φτάνει τα 6,1 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που κατά το Υπουργείο η παράταση των συμβάσεων αγγίζει τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ!

Το σχέδιο νόμου

Προτεινόμενες διατάξεις

Η έκθεση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ