Βενιζέλος: Από το 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι θετικός - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Από το 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι θετικός

Βενιζέλος: Από το 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι θετικός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας θα είναι θετικός και θα κινείται περίπου στο 2,6 καθιστώταντας το χρέος βιώσιμο, τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στην κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά και στο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε σε μέσα της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τις θέσεις του και υπεραμύνθηκε των επιλογών του, τονίζοντας ότι όταν σώζεις την χώρα και την εθνική οικονομία σώζεις, ή εν πάση περιπτώσει - όπως είπε χαρακτηριστικά - μειώνεις την απώλεια σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο και δίνεις ξανά ευκαιρίες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για καθυστέρηση του σκέλους των διαρθρωτικών αλλαγών που έπρεπε να είχε κάνει πριν από δεκαετίες η χώρα και υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε. Ωστόσο, ανέφερε πως ίσως η τελευταία φάση της προσαρμογής πρέπει να γίνει πιο ήπια και για αυτό εκτίμησε ότι αυτή θα επιτευχθεί όχι μέχρι το 2014, αλλά μέχρι το 2015.

Ακόμη τόνισε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού και να δώσουμε νόημα στις θυσίες αυτές. «Όσο μπορούμε να βγάλουμε από πάνω μας το βάρος της εξάρτησης και να αποκαταστήσουμε τις αδικίες μέσα από την ανάπτυξη και την οικονομική μας ανασυγκρότηση», είπε.

Σε ότι αφορά στην κρίση και τα μέτρα που κλήθηκε ως μέλος της κυβέρνησης να πάρε, διερωτήθηκε τί θα έμενε στη χώρα αν δεν πηγαίναμε στην μείωση του χρέους στους τόκους που πληρώναμε, αν δεν μειώναμε τα επιτόκια, αν δεν παίρναμε τα 240 εκ. ευρώ δάνειο. «Τουλάχιστον» όπως χαρακτηριστικά είπε «καταφέραμε νε περιορίσουμε την κρίση ως εδώ».

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στην Κρήτη, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα του τόπου, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς έχει «όλα τα καλά του Θεού», ενώ ειδική αναφορά έκανε στον τουρισμό της, την πρωτογενή παραγωγή υψηλής ποιότητας λόγω κλίματος, στις ανανεώσιμες πηγές αλλά και στον πολιτισμό και την ιστορία της

Ακόμη κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σκεφθούν τον βαθμό ευθύνης τους μετά τις εκλογές ώστε να γίνονται υπεύθυνες πριν τις εκλογές. Επίσης ανέφερε ότι «οι μόνοι που μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλο το πολιτικό φάσμα στη βάση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής εθνικής πρότασης που είναι το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, είμαστε εμείς», ενώ τέλος τόνισε ότι «υποχρέωση μας είναι να μιλάμε στο όνομα του Εθνικού συμφέροντος».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ