Σε αυτά τα καφέ στο κέντρο θα ζήσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων: Ζεστά ροφήματα, γλυκά και φανταστική διακόσμηση [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε αυτά τα καφέ στο κέντρο θα ζήσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων: Ζεστά ροφήματα, γλυκά και φανταστική διακόσμηση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν δύο τρόποι για να μπεις στο mood των Χριστουγέννων. Ο ένας είναι να στολίσεις και ο δεύτερος είναι να επισκεφτείς κάποιο cafe που έχει κάνει ολόκληρη θεματική για τα Χριστούγεννα.

Κι επειδή για το πρώτο σου έχουμε δώσει ήδη οδηγίες και συγκεκριμένα το πως να τοποθετείς σωστά τα λαμπάκια στο δέντρο, έφτασε η στιγμή να σου παρουσιάσουμε τα γιορτινά στέκια της Αθήνας που αγαπούν τα Χριστούγεννα λίγο πιο πολύ από τους άλλους.

Κι αυτό γιατί έχουν βασιστεί στην γιορτή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι για να «στήσουν» τόσο το μενού τους, όσο και την διακόσμηση του μαγαζιού τους.

Στα παρακάτω 5 μαγαζιά, λοιπόν, το μόνο σίγουρο είναι πως το τελευταίο που θα παρατηρήσεις είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς είναι τόσα πολλά τα στολίδια έξω και μέσα που το βλέμμα σου θα χαθεί.

Αφενός λοιπόν οι γιρλάντες, τα Christmas candies, και τα πολύχρωμα λαμπάκια είναι ο λόγος που προτιμάμε τα παρακάτω μαγαζιά, αφετέρου εκεί όχι μόνο θα ακούσεις αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά και θα γευτείς λαχταριστά γλυκά σε συνοδεία πάντα με ζεστά ροφήματα πασπαλισμένα με ζαχαρωτά.

Αν, λοιπόν, έχει παιδιά ή απλώς θέλεις να μπεις με κάποιον τρόπο στο χριστουγεννιάτικο mood, πέρασε μία βόλτα από όποιο βρεις πιο ενδιαφέρον και σίγουρα θα φύγεις έχοντας τέλεια διάθεση και πολλές φωτογραφίες αποθηκευμένες στο κινητό σου.

Little Kook

Σίγουρα η πιο πληθωρική, πολυστολισμένη γωνιά της πόλης βρίσκεται στου Ψυρρή και τραβάει τα βλέμματα από μέτρα μακριά.

Ο λόγος για το Little Kook για το οποίο απορίαςάξιο είναι πόσες ώρες χρειάστηκαν για να στολιστεί, καθώς δεν υπάρχει σημείο που να μην βρεις έστω μία χριστουγεννιάτικη μπάλα.

Ξωτικά, λαμπιόνια, γιρλάντες, στολίδια, παραμυθένιες φιγούρες, χρώματα, άγγελοι, Αί-Βασίληδες γεμίζουν τον χώρο τόσο μέσα όσο και έξω από το μαγαζί.

Μάλιστα λόγω των τόσο πολλών στολιδιών του, το Little Kook είναι από τα πιο πολυφωτογραφισμένα μαγαζιά του κέντρου.

Οσο για το τι να παραγγείλεις; Πες ναι στο τέλειο red velvet κέικ και γενικά στα κεικ... όπως την μηλόπιτα ή το carrot cake του.

Και αν είσαι του καφέ, προτίμησε εκείνη την ημέρα να μην πιεις πάλι καπουτσίνο, αλλά μία ζεστή σοκολάτα, έχει μεγάλη ποικιλία στον κατάλογο.

Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, Facebook

Noel

Οταν ακούσεις την φράση «Πάμε στο Noel για καφέ;», τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως οτι εποχή κι αν είναι, εσύ θα το σκεφτείς όπως είναι στολισμένο τα Χριστούγεννα.

Βέβαια φέτος πέρα από το γεγονός πως είναι πάντα hot στέκι για τις γιορτινές μέρες, υπάρχει ακόμη ένας πολύ σημαντικός λόγος να το επισκεφτείς τώρα και αυτό είναι η νέα του διακόσμηση.

Συγκεκριμένα, από τις χρυσές πινελιές που είχε πέρσι, το Noel μεταμορφώθηκε σε ένα μαγευτικό μέρος με παγόνια, μπλε χριστουγεννιάτικες μπάλες να κρέμονται από την οροφή, φτερά και λαμπιόνια παντού, δημιουργώντας έτσι έναν εντελώς διαφορετικό στολισμό από αυτόν που είχαμε συνηθίσει.

Ο συνδυασμός λοιπόν του παριζιάνικου στιλ του και του στολισμού του στις αποχρώσεις του μπλε ηλεκτρίκ είναι και ο λόγος που ότι ώρα και να πάτε δύσκολα θα βρείτε θέση.

Οσο για το μενού, στο Noel θα βρεις τα πάντα, από επιλογές για brunch, μέχρι μεσημεριανό και από λαχταριστά pancakes με κρέμα μέχρι γευστικά ροφήματα και κοκτέιλ.

Κολοκοτρώνη 59Β, Facebook

City Bistro

Τo City Link είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές για Χριστούγεννα, καθώς και είναι όμορφα στολισμένη, και έχει πολλές επιλογές για το που να καθίσεις και μπορεί να πετύχεις κάποιον γνωστό, καθώς πλήθος κόσμου περνά κάθε μέρα από εκεί είτε για να πιει έναν καφέ είτε για να φάει, είτε έτσι απλά για βόλτα.

Αν λοιπόν θέλεις να φας ποιοτικό brunch ή ακόμη και να πιεις ένα after-theater ποτό, τότε πέρασε μία βόλτα από το City Bistro.

Φέτος θα έχεις για θέα έναν ουρανό από λαμπάκια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, καθώς και πράσινες πελώριες μπάλες που κάνουν την διαφορά από τα παραπάνω στέκια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Μαρία Αλκιβιάδη (@maria_aivi) στις 3 Δεκ, 2017 στις 6:29 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ελένη Κατωπόδη (@elekatopodi) στις 25 Νοέ, 2017 στις 12:50 πμ PST

Στοά Σπύρου Μήλιου, τηλ: 2103211315

Cap Cap (Ελληνικό και Αιγάλεω)

Φέτος το Cap Cap έχει κάνει την πρωτοτυπία και έχει διακοσμήσει εντελώς διαφορετικά τα δύο του μαγαζιά.

Συγκεκριμένα, το μαγαζί στο Eλληνικό έχει εμπνευστεί από την σειρά κινουμένων σχεδίων «Ψυχρά και ανάποδα», με αποτέλεσμα το άλλοτε μπλε μαγαζί να έχει στολιστεί παντού με πάγους, χιονονιφάδες, χιονάνθρωπους και φυσικά ένα πελώριο εντυπωσιακό δέντρο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Constantina Pollali (@constantinapollali) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Raftopoulou (@eleniraftopoulou) στις 27 Νοέ, 2018 στις 7:15 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ❄️ ?????? ❄️ (@connielofska) στις 6 Δεκ, 2018 στις 9:08 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη R A N I A K A P A (@rania_kapa_) στις 2 Νοέ, 2017 στις 7:59 πμ PDT

Από την άλλη το μαγαζί στο Αιγάλεω έχει εμπνευστεί από την ταινία Fantastic Beasts (Χριστούγεννα στο Παρίσι).

Εκεί τα πράγματα είναι πιο basic καθώς χριστουγεννιάτικες κάλτσες, Αγιοβασίληδες, καρυοθραύστες και christmas candies δημιουργούν μία ζεστή ατμόσφαιρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #xmasinparis | #capcapisfrozen (@capcapgr) στις 3 Δεκ, 2018 στις 3:59 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Food Around Greece (@foodaroundgreece) στις 27 Νοέ, 2018 στις 6:43 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antigoni ?❄️⭐️?? (@antigoni_anti) στις 25 Νοέ, 2018 στις 1:44 μμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Mergoupis-Kalantidis (@dimmerlin) στις 21 Νοέ, 2018 στις 10:44 πμ PST

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο μενού και στα δύο μαγαζιά, εμπλουτισμένο με γλυκά γεμάτο σοκολάτα, καθώς και τούρτες στα χρώματα των Χριστουγέννων δηλαδή κόκκινες και πράσινες. Eπίσης μία ζεστή σοκολάτα με ζαχαρωτά από πάνω επιβάλλεται σίγουρα τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Cap Cap Αιγάλεω, Πανόρμου 26, Facebook

Cap Cap Ελληνικό, Ιασωνίδου 10

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα μαγαζιά έξοδός Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ