Άγρια κόντρα για το Κατάρ και το Ελληνικό - iefimerida.gr

Άγρια κόντρα για το Κατάρ και το Ελληνικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άνω κάτω έχει γίνει η κυβέρνηση με δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ και κυρίως της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", σύμφωνα με τα οποία το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για την επένδυση στο Ελληνικό. Τα εν λόγω δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει την οργίλη αντίδραση υπουργών, αφού η κυβέρνηση διαψεύδει σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο "ναυαγίου" στην επένδυση. Το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας δεν αναφέρει μόνο ότι οι Καταρινοί αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, αλλά μιλά και για πιέσεις της Γερμανίας, εμπλέκοντας ακόμη και τον γνωστό ισπανό αρχιτέκτονα, Χοσέ Αθεμπίγιο, που έχει αναλάβει, ως φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, αμισθί το πρότζεκτ αναμόρφωσης του χώρου του παλιού αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας: «Τα βέλη των Βρυξελλών στόχευαν τον «αδιαφανή» ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, που είχε -χωρίς διαγωνισμό- αναλάβει τη μελέτη. Η ελληνική πλευρά αντέτεινε ότι ο Χ. Αθεμπίγιο «θα κάνει τη μελέτη αμισθί ως προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού». Η δημοσιοποίηση όμως του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. εμφάνισε ως σύμβουλο την εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS), ένας από τους ιδιοκτήτες της οποίας είναι ο «αμισθί» εργαζόμενος για το σχέδιο στο Ελληνικό, κ. Αθεμπίγιο».

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι: "η Γερμανία πίεσε παρασκηνιακά την Ε.Ε. για να «εμποδίσει» την Αθήνα να προχωρήσει η συμφωνία με την QIA. Τα επιχειρήματα, που τέθηκαν μέσω Βερολίνου από πολύ νωρίς, ήταν ότι μια απευθείας ανάθεση της επένδυσης στην QIA, έτσι όπως τη σχεδίαζε η κυβέρνηση, αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία και ότι θα έπρεπε να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός γιατί υπήρχαν και «ευρωπαϊκές εταιρείες» που ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν".

Αντίδραση Παπακωνσταντίνου

Έντονη ήταν η αντίδραση στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που ρωτήθηκε σχετικά από την τηλεόραση της ΝΕΤ και απάντησε κάνοντας λόγο για "μυθεύματα". «Το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας είναι μύθευμα από την αρχή μέχρι το τέλος» είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ και πρόσθεσε: «Τι πράγματα είναι αυτά; Προβληματίζομαι για την ελαφρότητα με την οποία γράφονται ορισμένα πράγματα σε μεγάλες εφημερίδες».

Παμπούκης: "Μπούρδες κατσαρές"


«Απολύτως ψευδή» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, πριν από λίγο μιλώντας σε βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, , τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της «Ε» για την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Κατάρ από την επένδυση του Ελληνικού. «Είναι ντροπή να γράφονται αυτά. Τι θα πω εγώ το βράδυ που θα μιλήσω με τους καταριανούς;» αναρωτήθηκε με έμφαση και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Μάλιστα είπε πως έχει στη διάθεση του εδώ και 15 ημέρες έγγραφο που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Κατάρ για την συγκεκριμένη επένδυση.
"Τέτοια δημοσιεύματα εξυπηρετούν την ακινησία", κατέληξε ο Χάρης Παμπούκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ