Και ο ξάδελφος του Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, κρίθηκε προφυλακιστέος - iefimerida.gr

Και ο ξάδελφος του Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, κρίθηκε προφυλακιστέος

Προφυλακιστέος και ο ξάδελφος του Τσοχατζόπουλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, μετά την τυπική απολογία που έδωσε για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, του πρώην υπουργού.

Ο κ. Ζήγρας, που θεωρείται άνθρωπος- κλειδί στην «επιχείρηση» που κατά τους εισαγγελείς είχε στήσει ο πρώην υπουργός για να νομιμοποιεί παράνομες αμοιβές του, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή για την ουσία της υπόθεσης.

Ο κ. Ζήγρας είναι πρόσωπο κομβικό στην υπόθεση καθώς ήταν δικαιούχος, εξωχώριων εταιριών που έχουν εμπλακεί σε αγοραπωλησίες ακινήτων, μεταξύ αυτών και του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο κατηγορούμενος, «ενεργώντας από κοινού με τον πρώην υπουργό, από τον Μάιο του 1998 έως την 7-6-2001, απέκρυψε περιουσία 16.202.000 ελβετικών φράγκων που αποτελούσε αμοιβή του κ. Τσοχατζόπουλου για τις συμβάσεις TOR M-1, ποσό το οποίο ελήφθη μέσω επιταγών που εκδόθηκαν σε διαταγή της λιβεριανής υπεράκτιας εταιρίας "BLUE BELL SA", δικαιούχος της οποίας ήταν ο ίδιος και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Α. Α. Τσοχατζόπουλος».

Επίσης στις 2-12-2002 «ενεργώντας από κοινού με τον Α. Α. Τσοχατζόπουλο απέκρυψε περιουσία συνολικού ποσού 2.960.225 ελβετικών φράγκων που αποτελούσε αμοιβή του πρώην υπουργού σχετικά με τις συμβάσεις "Αρχιμήδης" και "Ποσειδών"».

Κατά το εισαγγελικό πόρισμα ο κ. Ζήγρας, μέσω της προαναφερόμενης εταιρίας αλλά και της εταιρίας TORCASO INVESTMENTS LIMITED, δικαιούχος της οποίας ήταν ο ίδιος και πραγματικός ιδιοκτήτης ο πρώην υπουργός, μετέφερε μέσω σειράς συναλλαγών επίμαχα χρηματικά ποσά στη χώρα και στη συνέχεια προέβη σε μία σειρά αγοραπωλησιών ακινήτων με σκοπό να μεταφερθεί και να αποκρυβεί η πραγματική προέλευση των χρημάτων στην Ελλάδα.

Η έναρξη των αγοραπωλησιών, κατά το πόρισμα, γίνεται το 1998 με την αγορά της μεζονέτας στο Κολωνάκι, που αργότερα μέσω εταιριών που παρεμβάλλονται καταλήγει στην κατοχή της κόρης του πρώην υπουργού.

Ακολουθεί το 1999 η αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο κατέληξε το 2010 στην κατοχή της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου. Η δραστηριότητα των αγοραπωλησιών συνεχίζεται έως το 2010, οπότε η TORCASO εμφανίζεται να πουλά ακίνητα στην Κηφισίας και στην Κυψέλη, στη μονή Βατοπεδίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ