Στο κόκκινο το θερμόμετρο της έντασης στη Μαύρη Θάλασσα – Η Ρωσία διεξάγει νέες ασκήσεις - iefimerida.gr

Στο κόκκινο το θερμόμετρο της έντασης στη Μαύρη Θάλασσα – Η Ρωσία διεξάγει νέες ασκήσεις

Δύο ρωσικά υποβρύχια μετείχαν σε ασκήσεις εντοπισμού και καταστροφής στόχων στη θάλασσα (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ/Pavel Golovkin)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ναυτικά γυμνάσια και δοκιμές πυραύλων εδάφους -αέρος διεξάγει η Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις με το Κίεβο και τη Δύση για την πρόσφατη σύλληψη τριών ουκρανικών πλοίων και των πληρωμάτων τους ανοικτά της Κριμαίας.

Τα υποβρύχια Rostov-on-Don B-237 και Stary Oskol B-262 μετείχαν σε ασκήσεις εντοπισμού και καταστροφής στόχων στη θάλασσα και τις ακτές με πυραύλους, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ πληρώματα υποβρυχίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ετοιμάζονται για ασκήσεις κατάδυσης σε μεγάλα βάθη και ταχείας ανάδυσης στην επιφάνεια.

Το υποβρύχιο Stary Oskol B-262 (Φωτογραφία: Wikimedia commons)

Την ίδια ώρα συστήματα αεράμυνας μέσου βεληνεκούς Pantsir στην ανατολική Κριμαία μετείχαν σε ασκήσεις ανίχνευσης, εντοπισμού και κατάρριψης εναέριων στόχων, όπως μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο εκπρόσωπο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Πούτιν διέταξε 4.000 στρατιωτικές ασκήσεις για το 2019

Κι ενώ το NATO συζητούσε τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το πρόσφατο επεισόδιο στα Στενά του Κερτς στην Αζοφική Θάλασσα, το Κρεμλίνο έστελνε ηχηρό μήνυμα ανακοινώνοντας δια του υπουργείου Άμυνας – που τελεί υπό τις εντολές του Βλαντίμιρ Πούτιν – τη διεξαγωγή το ερχόμενο έτος 4.000 χιλιάδων στρατιωτικών ασκήσεων και άλλων 8.500 συναφών στρατιωτικών εκπαιδευτικών δράσεων. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκο, στόχος είναι η κατάρτιση των στελεχών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις προκλήσεις των «σημερινών ένοπλων συγκρούσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ