Το βίντεο από τη Βουλή των Σκοπίων -Οσα είπε ο Ζάεφ για τη διδασκαλία των «μακεδονικών» στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Το βίντεο από τη Βουλή των Σκοπίων -Οσα είπε ο Ζάεφ για τη διδασκαλία των «μακεδονικών» στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ- φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφή αναφορά σε μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, τα παιδιά των οποίων μάλιστα θα μπορούν να διδάσκονται τα μακεδονικά στο σχολείο, έκανε μιλώντας στην Βουλή της ΠΓΔΜ ο σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Οι δηλώσεις Ζάεφ, παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν αργότερα από σκοπιανές πηγές ότι οι δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν- μετά και την παρέμβαση του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς- δεν αφήνουν αμφιβολίες για το τί ήθελε να πεί ο σκοπιανός πρωθυπουργός. Οτι υπάρχουν έλληνες πολίτες μακεδονικής εθνότητας, που εμποδίζονται να μάθουν την γλώσσα τους. Οι δηλώσεις έγιναν σε απάντηση ερωτήσεων απο βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO. Οι βουλευτές ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε:

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τέτοιο πάθος, και αυτό είναι σπουδαίο. Αλλά ας αναρωτηθούμε: Τι κάναμε εμείς γι αυτούς σε αυτά τα 27 χρόνια; Ας είμαστε ειλικρινείς, κάναμε κάτι γι αυτούς; Μέσα απο την φιλία και λύνοντας αυτό το πρόβλημα που είχαμε για 27 χρόνια, που ήταν ένα βάρος στους ώμους μας...τώρα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες, έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα. Μέχρι τώρα απαγορευόταν, ήταν ένα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ήδη στην Μακεδονία. Εχουμε την δυνατότητα να τους βοηθήσουμε πραγματικά, να ανοίξουμε τα σύνορα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζόραν Ζάεφ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ