Τα γυρίζουν τώρα τα Σκόπια για τα «μακεδονικά»- Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Ζάεφ - iefimerida.gr

Τα γυρίζουν τώρα τα Σκόπια για τα «μακεδονικά»- Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Ζάεφ

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ- φωτογραφία intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπισθεν κάνει τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων και μέσω επισήμων διαύλων διευκρινίζει οτι το «ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα, είναι ζήτημα εσωτερικών υποθέσων και εσωτερικής πολιτικής».

Η διευκρίνιση έρχεται ύστερα από τις σφοδρότατες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του Ζόραν Ζάερ οτι οι «δήθεν Μακεδόνες» της Ελλάδας θα μπορούν να διδάσκονται την μακεδονική στην χώρα μας. Επίσημες πηγές της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σχολίαζαν σήμερα οτι η κυβέρνηση Ζάεφ είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ολες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία», υπογραμμίζεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι «ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κατανοούμε ότι η κάθε χώρα χώρα φροντίζει τους πολίτες της και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών τους χωρών».

Η αναδίπλωση των Σκοπίων έρχεται και μετά απο το τηλεφώνημα Νίμιτς στα Σκόπια που σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε την δυσφορία της Αθήνας για τις αλυτρωτικές δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού.

Κυβερνητικοί κύκλοι των Σκοπίων σημείωναν σήμερα οτι σύμφωνα με το άθρο 4 της Συμφωνίας των Πρεσπών οι δύο χώρες δεσμεύονται να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις η μία της άλλης και προσέθεταν: «Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής».

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαιναν ότι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είναι δεσμευμένος να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας και σημείωναν με νόημα: Λυπούμαστε που τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ