Ακης: Οτι έκανα ήταν για την πατρίδα -Ανακριτής: Στον Κορυδαλλό - iefimerida.gr

Ακης: Οτι έκανα ήταν για την πατρίδα -Ανακριτής: Στον Κορυδαλλό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συμπτώσεις και τα τραπεζικά λάθη που επικαλέστηκε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά την απολογία του, δεν έπεισαν τον ανακριτή Γαβριήλ Μάλη και τον εισαγγελέα Νίκο Βούλγαρη που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του ως ύποπτου φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Το 15σέλιδο απολογητικό υπόμνημα το οποίο κατέθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος και οι απαντήσεις που έδωσε προφορικά δεν ήταν αρκετά καθώς ο ανακριτής δεν πείσθηκε ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με το βαρύτατο κατηγορητήριο το οποίο του αποδίδεται.

Ετσι, οδηγείται σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένο κελί των φυλακών Κορυδαλλού, πιθανότατα σε αυτό που κρατείτο ο ηγούμενος Εφραίμ κατά την πρόσφατη προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο κ. Τσοχατζόπουλος μέσω υπεράκτιων εταιρειών είχε πάρει μίζες από συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα και στη συνέχεια ξέπλυνε το χρήμα αγοράζοντας ακίνητα τα οποία κατέληξαν στον ίδιο και σε μέλη της οικογένειάς του.

Η απολογία του πρώην υπουργού διήρκεσε περίπου 6 ώρες. Αρχικά, ο ανακριτής, επί δύο ώρες μελέτησε το απολογητικό υπόμνημα το οποίο του κατατέθηκε αφού προηγουμένως απέρριψε το αίτημα για νέα προθεσμία.

Αρχικά, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών επισημαίνοντας ότι η απόφαση για την υλοποίηση των συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος αγοράς υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal ήταν απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ μετά την εισήγηση αρμοδίων επιτροπών, τις οποίες όμως, όπως του επισημάνθηκε, συνέστησε ο ίδιος. Φέρεται μάλιστα να έχει δηλώσει στον ανακριτή πως ότι έκανε το έκανε «για το καλό της πατρίδας».

Αναφορικά με τις μίζες και τον εξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα που είχε τη διαχείριση των off shore εταιρειών μέσω των οποίων ελήφθησαν οι μίζες, ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για απλή σύμπτωση.

Εξάλλου, σε άλλη ερώτηση για έμβασμα 3 εκατομμυρίων δραχμών το 2001, από off shore σε λογαριασμό θείας της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, απάντησε ότι επρόκειτο για τραπεζικό λάθος επί του οποίου δεν είχαν ευθύνη ο ίδιος και η σύζυγός του.

Μετά την απολογία του ο Ακης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε και πάλι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προκειμένου να διανυκτερεύσει και να οδηγηθεί σήμερα στον Κορυδαλλό.

Οι συνήγοροί του θα προβούν σήμερα σε αναλυτική ανακοίνωση και όπως όλα δείχνουν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ζητηθεί η ακύρωση του εντάλματος σύλληψης ως παράτυπου. Ενα από τα βασικά επιχειρήματα θα είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν κλήθηκε -κατά την προδικασία- σε απολογία ο κ. Τσοχατζόπουλος, πριν του απαγγελθούν οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Σήμερα οι απολογίες στον ανακριτή συνεχίζονται. Σειρά έχουν:

  • Η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία φέρεται ως διαχειρίστρια των off – shore εταιρειών που ενεπλέκησαν στην διαδρομή του βρώμικου χρήματος και στη συνέχεια στην απόκτηση των πολυτελών ακινήτων
  • Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας που σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα είχε επίσης βασικό ρόλο στην όλη υπόθεση. ως διαχειριστής off – shore εταιρειών από το 1997 με πραγματικό δικαιούχο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
  • Ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος -μέσω της off shore Torcaso- στη μεταβίβαση τριών ακινήτων επί της Λεωφόρου Κηφισίας με πωλητή τον κ. Τσοχατζόπουλο και αγοραστή την Μονή Βατοπαιδίου.

Μετά από αυτούς, θα κληθούν για απολογία και άλλα δέκα πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση -ανάμεσά τους και μέλη της οικογένειας τού πρώην υπουργού.

Πηγή: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ